Δύσκολες είναι οι τελευταίες ώρες για τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα καθώς χθες έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια ο πατέρας της, Αιμίλιος Ζαχαρέας. Υπήρξε γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4. Μία ημέρα μετά τον θάνατό του η Μάρα Ζαχαρέα τον αποχαιρετά με μια λιτή και σεμνή ανάρτηση στα social media.

«Δεν θα βαρυγκωμήσουμε που θα μας κρίνεις και δεν υπάρχει λόγος να μάθεις το όνομά μας. Ήρθαμε, κάναμε το καθήκον μας και φύγαμε», έγραψε η Μάρα Ζαχαρέα για τον πατέρα της δανειζόμενη τους στίχους του Έλληνα λογοτέχνη και κριτικού Κώστα Κουλουφάκου. Παράλληλα η δημοσιογράφος μοιράστηκε μια φωτογραφία τους από το παρελθόν.

Ο Αιμίλιος Ζαχαρέας είχε δημοσιεύσει βιβλία άρθρα μελέτες και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του. Η πολιτική του κηδεία πατέρα της δημοσιογράφου θα γίνει στις 11.00 την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ