Η Μαίρη Βιδάλη επιστρέφει στη θεατρική σκηνή με «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου στο Διάχρονο Θέατρο στον Νέο Κόσμο. Το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα ανεβαίνει σε μετάφραση Εύας Γεωργουσοπούλου και σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.

Το έργο γράφτηκε το 1893 και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του Σω. Διαπραγματεύεται τη σχέση μάνας με κόρη, της κυρίας Γουόρεν δηλαδή με την κόρη της Βιβή. Μέσα από το έργο βλέπουμε ήθη εκείνης της εποχής, τη θέση της γυναίκας στην ανδροκρατούμενη κοινωνία, τη διαφθορά του χρήματος, τη παραπλάνηση, την αλήθεια.

Στον ρόλο της Γουόρεν θα δούμε τη Μαίρη Βιδάλη ενώ την κόρη της υποδύεται η Έφη Ρασσιά. Η ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στη σειρά «Καφέ της Χαράς» κάνει μάλιστα την πρώτη της θεατρική εμφάνιση με την συγκεκριμένη παράσταση.

Το έργο του Σω είναι επίκαιρο όσο ποτέ κι ας έχουν περάσει πάνω από εκατό χρόνια. Διαπραγματεύεται με αλήθειες που σοκάρουν ακόμα και στις μέρες μας.

Πρωταγωνιστούν

Μαίρη Βιδάλη, Χρήστος Φωτίδης, Πέτρος Αποστολόπουλος, Τάσος Μπλάτζιος, Τάσος Περάκης  και Έφη Ρασσιά.

To okmag εξασφάλισε πρώτο τις επίσημες φωτογραφίες της παράστασης «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Διάχρονο ανήκει στην πρωταγωνίστρια της παράστασης. «Από αυτή τη δουλειά έβγαλα χρήματα, πριν αποκτήσω το θέατρο, και τα επένδυσα στο θέατρο. Είχα στόχο να έχω ένα δικό μου χώρο για να γεράσω με αξιοπρέπεια», είχε αναφέρει σε παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξή της η Μαίρη Βιδάλη.

Ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση: Εύα Γεωργουσοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Γιάννης Α. Ιωάννου

Σκηνικά: Ιωάννα Κατσιαβού

Κοστούμια: Γκαλίνα Σουλτανοβίτσι

Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέτου και Ευάγγελος Κάλλοου

Επικοινωνία και προβολή της παράστασης: Νταίζη Λεμπέση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ