Η Λιάνα Κανέλλη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε για την υγεία της ότι: «Εμένα με έσωσε ότι πήγα στο νοσοκομείο αμέσως. Έπαθα πνευμονία από αμέλεια και γι’ αυτό θυμώνω πάρα πολύ με τον εαυτό μου. Έπρεπε να κάνω το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο αλλά το αμέλησα. Πάω Πρωτοχρονιά κάπου και παθαίνω πνευμονία από πνευμονιόκοκκο. Έκανα 39 πυρετό και ένιωθα δυσφορία στην αναπνοή. Πήρα τη γιατρό μου και μου είπε “έλα στο νοσοκομείο” να κάνουμε εξετάσεις, δεν είσαι 25 ετών. Έλα όμως που μαζί με την πνευμονία κόλλησα και Συγκυτιακό Ιό στις 3 Ιανουαρίου. Μαζί τα δύο αυτά με λιώσανε. Μπήκα Τετάρτη στο νοσοκομείο, την Παρασκευή έχουν ελέγξει την πνευμονία, ήταν κάτω δεξιά στον πνεύμονα.

Μπαίνω μέσα, όμως, και καταρρέω. Έπαθα βρογχόσπασμο. Οι βρόγχοι, δηλαδή, που δεν έχουν την ίδια ελαστικότητα επειδή είμαι καπνίστρια έκαναν ένα σπασμό και δεν ανάπνευσα ξανά. Κάπνιζα 4 πακέτα την ημέρα. Με διασωλήνωσαν και μπήκα 10 μέρες στη ΜΕΘ, ενώ εγώ έλεγα να μην με διασωληνώσουν και ευτυχώς δεν με άκουσαν. Δοκίμασαν να με σηκώσουν, άντεξαν τα νεφρά, η καρδιά και το συκώτι επειδή δεν πίνω. Αν έπινα, δεν θα ζούσα. Το λέω για να με ακούνε. Με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές. Όποιος μπει στη ΜΕΘ, έχετε εμπιστοσύνη. Δεν χάνεται ο άνθρωπος. Εγώ άκουγα τα πάντα στη ΜΕΘ, έβλεπα και πολλούς εφιάλτες. Τα έκανα πάνω μου όταν κατάλαβα τη διασωλήνωση. Σκέφτηκα, προσέξτε το παιδί μου, γιατί θα πεθάνω. Εμένα με έσωσαν οι άνθρωποι που με αγαπάνε, οι σύντροφοι που με αγαπάνε.

Έχασα 14 κιλά μυϊκή μάζα. Όταν βγήκα από την εντατική για 2-3 μέρες δεν μπορούσα να σηκώσω το χέρι μου να ακουμπήσω το κινητό μου. Ήρθε το παιδί μου να το δω και έκρυβα το χέρι μου για να μην δει το τρέμουλο. Όταν είναι ο άνθρωπος στην ΜΕΘ να μην βγάζετε το άγχος σας πάνω του. Να τους λέτε θετικά πράγματα. Εμένα μου έλεγαν πόσο καλά είναι τα πράγματα, μου μιλούσαν για τον Παναθηναϊκό. Θυμηθείτε τις ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σας. Εγώ άκουγα μουσική στο κεφάλι μου».

Διαβάστε επίσης: Λιάνα Κανέλλη: Γύρισα απ’ την κόλαση… και κατέληξα διασωληνωμένη» 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ