Η Κλερ Σμιθ ήταν η καλεσμένη του μεγάλου τελικού του ΜasterChef. H Ιρλανδή σεφ, που έχει βραβευτεί με 3 αστέρια Michelin, ανέδειξε με το πιάτο της τον νικητή του διαγωνισμού μαγειρικής του Star.

Οι τρεις κριτές αλλά και οι δύο φιναλίστ του MasterChef δήλωσαν πως ήταν τιμή τους να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κλερ Σμιθ. Άλλωστε είναι μια από τις κορυφαίες σεφ σε όλο τον κόσμο και το βιογραφικό της εντυπωσιάζει.

Για τους φανατικούς του MasterChef είναι ένα γνώριμο πρόσωπο αφού εμφανίζεται στην βρετανική εκδοχή του διαγωνισμού.

Ποια είναι η Κλερ Σμιθ

Η 43χρονη σεφ μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στη Βόρεια Ιρλανδία. Μετακόμισε στην Αγγλία σε ηλικία 16 ετών για να γίνει σεφ. Είχε δάσκαλο τον διάσημο σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ στο εστιατόριο του στο Λονδίνο. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Μονακό για να εργαστεί με τον Αλέν Ντουκάς.

Μετά την επιστροφή της στο Λονδίνο, σε ηλικία 28 ετών, δούλεψε στο εστιατόριο του Γκόρντον Ράμσεϊ. Αποχώρησε το 2016 και στη συνέχεια άνοιξε το δικό της εστιατόριο, το Core, στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου. Ακολούθησε το Οncore στο Σίδνεϊ με θέα τη φημισμένη του όπερα.

Στη φαρέτρα της έχει και το βραβείο της «Καλύτερης Γυναίκας Σεφ στον κόσμο». Της απονεμήθηκε από το The World’s Best 50 Restaurants. Επίσης, είναι η μοναδική γυναίκα σεφ στη Βρετανία με τρία αστέρια Michelin.

Η Κλερ Σμιθ έχει γίνει γνωστή για την ελαφριά και μοντέρνα έκφραση της γαλλικής κουζίνας στα πιάτα της.

Κατά τη διάρκεια του lockdown τον Μάρτιο του 2021 αναγκάστηκε να στραφεί στις υπηρεσίες delivery για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις της. Έτσι, διαπίστωσε για ακόμη μία φορά τη μεγάλη ζήτηση που είχαν τα γκουρμέ πιάτα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ