Μπορεί ο Κέβιν Σπέισι στην τελευταία ακροαματική διαδικασία να δήλωσε αθώος για τις σεξουαλικές επιθέσεις που κατηγορείται, ωστόσο, η εταιρεία παραγωγή της σειράς House of Cards του ζητά πολλά εκατομμύρια δολάρια μετά το σκάνδαλο.

Ο Κέβιν Σπέισι κατηγορείται για πέντε αδικήματα στη Βρετανία – τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση μέσω αγγίγματος και μια πιο σοβαρή κατηγορία ότι ανάγκασε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση. Οι εισαγγελείς λένε επίσης, ότι ο Σπέισι ανάγκασε έναν άνδρα να κάνει στοματικό σεξ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η εταιρεία παραγωγής της επιτυχημένης σειράς του Netflix, House of Cards ζητά από τον Κέβιν Σπέισι να πληρώσει 31 εκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής διέταξε τον ηθοποιό να πληρώσει στην εταιρεία παραγωγής House of Cards MRC σχεδόν 31 εκατομμύρια δολάρια για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση στα παρασκήνια του δράματος του Netflix στον Λευκό Οίκο.

Ο Σπέισι, ο οποίος υποδύθηκε τον Φρανκ Άντεργουντ, απομακρύνθηκε από τη σειρά κατά την έκτη σεζόν της, αφού αντιμετώπισε ισχυρισμούς ότι είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε νεαρούς άνδρες, συμπεριλαμβανομένου κι ενός βοηθού παραγωγής του House of Cards, ο οποίος είπε ότι ο Σπέισι τον χτύπησε.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, Μελ Ρεντ Ρεκάνα επιβεβαίωσε ουσιαστικά μια απόφαση που είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2020, η οποία ζητά περίπου 29,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από τον ηθοποιό και 1,5 εκατομμύρια δολάρια σε έξοδα και αμοιβές.

Το MRC είχε υποστηρίξει ότι ο Σπέισι τους χρωστούσε εκατομμύρια σε διαφυγόντα κέρδη επειδή το σκάνδαλο που προκλήθηκε με εμπλεκόμενο το όνομά του, τους ανάγκασε να τον απομακρύνουν από την έκτη σεζόν της σειράς. Κατά συνέπεια έπρεπε να μειωθεί η σεζόν από 13 επεισόδια σε οκτώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ