Μετά από την αθέτηση της συμφωνία εκ μέρους του Ίλον Μασκ, το Τwitter τον μηνύει επίσημα τον Κροίσο επιχειρηματία για να ολοκληρώσει την αγορά των 44 εκατομμυρίων δολαρίων!

Η εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, λοιπόν, μηνύει τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο για την άρνησή του να προχωρήσει στην εξαγορά της πλατφόρμας μεγέθους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στη μήνυση υποστηρίζει ότι πρέπει να ολοκληρώσει τη συμφωνία. «Έχοντας δημιουργήσει ένα δημόσιο θέαμα για να παίξει το Twitter και αφού πρότεινε και στη συνέχεια υπέγραψε μια φιλική προς τον πωλητή συμφωνία συγχώνευσης, ο Μασκ προφανώς πιστεύει ότι – σε αντίθεση με κάθε άλλο μέρος που υπόκειται στο δίκαιο των συμβάσεων του Ντέλαγουερ – είναι ελεύθερος να αλλάξει γνώμη, να διαταράξει τις δραστηριότητές της εταιρείας, να καταστρέψει την αξία των μετόχων και να απομακρυνθεί», αναφέρει η καταγγελία, μέσω του THR.

Θυμίζουμε πως ο Ίλον Mασκ έκανε αρχικά μια προσφορά μετρητών 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει το Twitter. Στη συνέχεια άρχισε διακριτικά να αγοράζει μετοχές τον Ιανουάριο, χτίζοντας το μερίδιό του στην εταιρεία μέχρι που κατείχε το 5% δύο μήνες αργότερα.

Ωστόσο τον Μάιο, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την προτεινόμενη αγορά της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν «ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις» σχετικά με τους λογαριασμούς bot και spam. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως προκύπτουν «φθίνουσες επιχειρηματικές προοπτικές και οικονομικές προοπτικές» μετά την αποχώρηση. βασικών στελεχών, απολύσεις και πάγωμα προσλήψεων.

«Το Twitter διαπραγματεύτηκε από μόνο του ένα ισχυρό δικαίωμα να απαιτήσει συγκεκριμένη εκτέλεση των όρων της συμφωνίας που περιλάμβανε το δικαίωμα να υποχρεωθούν οι κατηγορούμενοι να κλείσουν τη συμφωνία και διασφάλισε ότι ο Μασκ δεσμευόταν προσωπικά από αυτή τη διάταξη», συνεχίζει η καταγγελία. Εν τω μεταξύ, το Twitter έχει μηνυθεί από επενδυτές που θέλουν να μπλοκάρουν τη συμφωνία, καθώς και από μετόχους που επιδιώκουν να αναγκάσουν την εταιρεία να κοινοποιήσει εσωτερικά έγγραφα σχετικά με spam bots και ψεύτικους λογαριασμούς.

Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του Μr Tesla ανέρχεται στα 225 δισεκατομμύρια δολάρια.

Φωτογραφίες: Αbaca

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ