Η Σκάρλετ Γιόχανσον αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον της Disney προκαλώντας αίσθηση στο σινεφίλ κοινό που γνωρίζει τις καλές σχέσεις που υπήρχαν μέχρι τώρα αφού η ηθοποιός ενσαρκώνει την Black Widow στις ταινίες της Marvel Studios. Τι συνέβη ανάμεσά τους; Η ηθοποιός μηνύει την εταιρία για την υβριδική κυκλοφορία της τελευταίας της ταινίας σε κινηματογράφους και Disney+.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Γιόχανσον, η κυκλοφορία του Black Widow στην πλατφόρμα streaming παραβιάζει τους όρους του συμβολαίου που έχει υπογράψει. Η συμφωνία ήταν να κυκλοφορήσει η ταινία στις κινηματογραφικές αίθουσες από όπου οι πρωταγωνιστές της εισπράττουν μέρος των εσόδων. Οι εισπράξεις της μέχρι στιγμής αγγίζουν τα 319 εκατομμύρια δολάρια. 

Οι προσπάθειες της Γιόχανσον, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι της, να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του συμβολαίου όταν ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της ταινίας στο Disney+ έπεσαν στο κενό. Αυτό της έχει κοστίσει μέχρι σήμερα 50 εκατομμύρια δολάρια.

«Δεν θα είναι η τελευταία υπόθεση όπου κάποιο ταλέντο του Χόλιγουντ ορθώνει ανάστημα στην Disney και ξεκαθαρίζει πως, ό,τι κι αν παριστάνει η εταιρία, έχει νομική υποχρέωση να τιμά τα συμβόλαιά της», σχολίασε ο δικηγόρος της ηθοποιού, Τζον Μπερλίνσκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ