Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας βρέθηκε για πρώτη φορά στα βραβεία Earthshot Prize στο Alexandra Palace στο Λονδίνο. Η δούκισσα Κάθριν επέλεξε για την εμφάνισή της ένα Alexander McQueen φόρεμα σε παστέλ απόχρωση το οποίο είχε βάλει ξανά στα βραβεία Bafta το 2011 -είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη της για τη βιώσιμη μόδα. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ επέλεξε ένα πράσινο σακάκι που ταιριάζει στην περίσταση.

Όλη η διοργάνωση άλλωστε ακολουθεί μια λογική που είναι φιλική προς το περιβάλλον και μάλιστα την πρωτοβουλία του δούκα του Κέιμπριτζ «χειροκρότησε» και ο πρίγκιπας Κάρολος μέσα από το Twitter του.

Πρόκειται για ένα θεσμό που θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν βραβεία «Νόμπελ του περιβάλλοντος» και θεσπίστηκε από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ ενώ πήρε νέα πνοή με τη συμβολή του Βρετανού δημοσιογράφου περιβάλλοντος Ντέιβιντ Ατένμπορο.

Οικοδεσπότες της βραδιάς των βραβείων είναι η ραδιοφωνική παραγωγός Κλάρα Άμφο και ο τηλεπαρουσιαστής Ντέρμοτ Ο’ Λίρι. Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των βραβείων είδαμε τις πρώτες αφίξεις στο «πράσινο» χαλί.

Ανάμεσά τους ήταν και η ηθοποιός και ακτιβίστρια Έμα Γουάτσον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ