Στην παράσταση «Αθάνατες» ενσαρκώνει –σε φιλική συμμετοχή- τον ρόλο της «Μπουμπουλίνας» η Μαίρη Βιδάλη. Η γνωστή ηθοποιός έκανε μάλιστα πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Το έργο «Αθάνατες» αναμένεται να κάνει παραστάσεις σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ για τον Απόδημο Ελληνισμό της Βρετανίας στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Συγγραφέας του έργου είναι η Τάνια Χαροκόπου και η σκηνοθεσία ανήκει στον διεθνούς φήμης Κύπριο δημιουργό Λεωνίδα Λοϊζίδη. Πρωταγωνιστούν οι Σύνθια Μπατσή στον ρόλο της Μαντώς Μαυρογένους, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Βασίλης Μπατσακούτσας και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Το έργο «Αθάνατες», απέσπασε το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και έχει συμπεριληφθεί στις προτεινόμενες δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του ΕΟΤ, όπου και παρουσιάζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε συνεργασία με φορείς της Ελληνικής Ομογένειας οργανώνεται η παρουσίαση του και στο εξωτερικό, ξεκινώντας από τη Βρετανία.

Στην πρεμιέρα της παράστασης βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Χάρης Ρώμας, η Λόλα Νταϊφά, ο Κώστας Κιμούλης.

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ