Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιάννης Φλωρινιώτης σε ηλικία 76 ετών, την Τρίτη 6 Ιουνίου έπειτα από νοσηλεία του στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής και performer αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς. Η Κατερίνα Στανίση μιλά στο okmag για τον Γιάννη Φλωρινιώτη όπως τον είχε γνωρίσει εκείνη πριν από χρόνια, όταν είχαν συνεργαστεί.

Η γνωστή ερμηνεύτρια μιλά με συγκίνηση τόσο για την καλοσύνη που είχε ο Γιάννης Φλωρινιώτης ως άνθρωπος, όσο και για την αγάπη του για το τραγούδι και τη σκηνή.

«Μόνο καλά πράγματα έχω να πω για τον Γιάννη Φλωρινιώτη γιατί αυτή είναι και η αλήθεια. Πέρα από καλός λαϊκός τραγουδιστής που ήταν, ήξερε την πίστα αρκετά καλά. Ήταν πολύ κοντά με τον κόσμο και τον θαύμαζαν όλοι για την αμεσότητα που είχε με τους ανθρώπους. Ήταν ένα απλό παιδί, ένας αληθινός καλλιτέχνης», ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Στανίση.

Και συνέχισε: «Εκτός από τη δουλειά του που την αγαπούσε πολύ, είχε και την οικογένειά του. Ήταν καλός οικογενειάρχης και ευγενικός άνθρωπος. Ο Γιάννης Φλωρινιώτης υπεραγαπούσε την οικογένειά του και τα παιδιά του»,

Τι θυμάστε από τη συνεργασία σας μαζί του;

Είχαμε συνεργαστεί πολύ παλιά και έπειτα ξανά. Τον εκτιμούσα πολύ ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο. Μέσα στη δική μας δουλειά που είναι τόσο δύσκολη, με τόσο ανταγωνισμό, ο Γιάννης δεν κρατούσε κακία σε κανέναν. Έλεγα πόσο μεγαλόψυχος είναι. Έκανε κάποια παράπονα κι αυτός για κάποια πράγματα που άκουγε, αλλά ο κόσμος τον ήθελε πολύ.

Πώς ήταν ως άνθρωπος;

Δεν είχε ακουστεί ποτέ για εκείνον κάτι αρνητικό, να παρεξηγηθεί με κάτι. Ακόμη και τότε που ήταν στις μεγάλες δόξες του και θα μπορούσαν να πάρουν και λίγο τα μυαλά του αέρα ήταν πολύ προσγειωμένος άνθρωπος.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Φλωρινιώτης: Η τελευταία συνέντευξη πριν από 10 ημέρες – «Είπα στην γιατρό πως προτιμώ να πεθάνω πάνω στην πίστα, όχι στο νοσοκομείο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ