Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης προκήρυξε διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο #Press_photostories. Μία από τις 6 θεματικές κατηγορίες, στην οποία συμμετείχαν 52 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι, ήταν η «Κοινωνία». Σε αυτήν ξεχώρισε και βραβεύτηκε μία φωτογραφία από συναυλία της Ελένης Φουρέιρα.

Πρόκειται για ένα στιγμιότυπο που τράβηξε ο φωτογράφος Θωμάς Δασκαλάκης από το πρακτορείο NDP κατά τη διάρκεια συναυλίας στο ΟΑΚΑ.

Η μεγάλη συναυλία της Ελένης Φουρέιρα

Στη φωτογραφία διακρίνεται στο βάθος η σιλουέτα της Ελένης Φουρέιρα η οποία συμμετείχε στη μεγάλη συναυλία του Maluma στην Αθήνα. Μπροστά βλέπουμε υψωμένα κινητά να απαθανατίζουν την τραγουδίστρια αντανακλώντας ένα κομμάτι της κοινωνίας μας και πώς έχει διαμορφωθεί με τη χρήση της τεχνολογίας.

Η συγκεκριμένη συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2022 και είναι μια από τις τελευταίες μεγάλες συναυλίες της Ελένης Φουρέιρα, πριν ανακοινώσει τη διακοπή της περιοδείας της για λόγους υγείας. Λίγους μήνες αργότερα έγινε γνωστό ότι η τραγουδίστρια περιμένει το πρώτο της παιδί με τον Αλμπέρτο Μποτία. Ο γιος της ήρθε στον κόσμο τον Φεβρουάριο του 2023.

Η φωτογραφία θα συμπεριληφθεί σε έκθεση

Η Κριτική Επιτροπή βράβευσε τις φωτογραφίες επιλέγοντας από συνολικά 414 που κατατέθηκαν. Στις θεματικές κατηγορίες  της έκτης Διαγωνιστικής Έκθεσης Φωτορεπορτάζ στην Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται οι: 1. Πολιτική, 2. Κοινωνία, 3. Πολιτισμός (τέχνες, επιστήμες, τεχνολογία), 4. Αθλητισμός, 5. Κλιματική Κρίση και 6. Φωτογραφίες με χρήση Drone. Εκτός από βραβεία δόθηκαν και έπαινοι σε κάθε κατηγορία.

Στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Γιαννακίδης, Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος, Κατερίνα Καριζώνη, Γιάννης Κεσσόπουλος, ο επιμελητής του MOMus/ΜΦΘ Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο φωτογράφος και εκδότης Τάσος Σχίζας.

Οι 95 φωτογραφίες που επέλεξε η Επιτροπή θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης από τις 20/4/2023 έως τις 3/5/ 2023. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης θα δοθούν και τα βραβεία στους νικητές.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες που βραβεύτηκαν και πήραν έπαινο εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ