Όταν ο Κρις Ροκ ανέβηκε στη σκηνή των Όσκαρ για να παρουσιάσει το Καλύτερο Ντοκιμαντέρ, συνέβη κάτι αναπάντεχο. Ο παρουσιαστής του βραβείου έκανε ένα αστείο για τα κοντοκουρεμένα μαλλιά της Τζάντα Πίνκετ Σμιθ. Να σημειώσουμε ότι η ηθοποιός έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με την αλωπεκία και την απώλεια των μαλλιών της. Ο Κρις Ροκ σχολίασε ότι ανυπομονεί να την δει στο G.I. Jane 2 κα η κάμερα έπιασε εκείνη και τον σύζυγό της, Γουίλ Σμιθ να γελούν. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα πήραν άλλη τροπή.

Ο Γουίλ Σμιθ όρμησε στη σκηνή των Όσκαρ, προχώρησε προς το μέρος του Κρις Ροκ και φάνηκε να τον χαστούκισε. Στη ζωντανή μετάδοση από το ABC το στιγμιότυπο «κόπηκε» αλλά προβλήθηκε στην διαδικτυακή του εκδοχή και φυσικά οι χρήστες του Twitter το έκαναν viral.

Στη συνέχεια ο Κρις Ροκ φαίνεται να λέει: «Ουάου. Ο Γουίλ Σμιθ μου έκλεισε το στόμα». Από τη θέση του στο κοινό φώναξε ο ηθοποιός με τη σειρά του: «Κράτα το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το γ@@@μένο στόμα σου. Ο Ροκ απολογήθηκε λέγοντας πως έκανε ένα αστείο και ο Σμιθ επανέλαβε την προηγούμενη φράση του. Ακολούθησε η αμήχανη παρουσίαση του βραβείου.

Ο επόμενος απονεμητής βραβείου, ο Diddy σχολίασε πως «ο Γουίλ και ο Κρις θα λύσουν τις διαφορές τους σαν οικογένεια. Προχωράμε τώρα με αγάπη».

Λίγη ώρα αργότερα, ο Σμιθ κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου για το King Richard και φρόντισε να απολογηθεί υπόλοιπους συνυποψήφιους, στους συμπρωταγωνιστές και στους συντελεστές της ταινίας. Δεν ανέφερε τίποτα για τον Ροκ.

Η απολογία του Γουίλ Σμιθ στα Όσκαρ

Στην ταινία ο Γουίλ Σμιθ υποδύεται τον Ρίτσαρντ Γουίλιαμς, τον πατέρα των Βένους και Σερένα Γουίλιαμς. Στον ευχαριστήριο λόγο του συνέκρινε τον εαυτό του με τον ήρωά του λέγοντας πως «ο Ρίτσαρντ Γουίλιαμς είναι ένας δυναμικός προστάτης της οικογένειάς του».

«Θέλω να απολογηθώ στην Ακαδημία, να απολογηθώ στους συνυποψήφιους. Αυτή είναι μια όμορφη στιγμή. Δεν κλαίω που κέρδισα ένα βραβείο Δεν έχει να κάνει με τη νίκη, έχει να κάνει με το να μπορείς να είσαι ένα φως για όλους τους ανθρώπους», συνέχισε.

«Ελπίζω η Ακαδημία να με ξανακαλέσει» αστειεύτηκε λίγο πριν κατέβει από τη σκηνή με το Όσκαρ του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ