Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. «Φρένο» στα όνειρα των φοιτητών ωστόσο φαίνεται πως βάζουν τα υπέρογκα έξοδα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι για να σπουδάσουν σε διαφορετική πόλη από αυτήν της καταγωγής τους. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης προχώρησε σε καταγγελία για τα απίστευτα ποσά που του ζητούσαν ιδιοκτήτες κατοικιών για ενοίκιο προκειμένου να νοικιάσει ένα σπίτι για τον γιο του.

«Βοηθήστε τα παιδιά μας»

«Πέρασε ο γιος μου στα Ιωάννινα στη φιλοσοφική και έψαξα να βρω ένα σπίτι. Το θέμα είναι πως ένας άνθρωπος αποφάσισε ότι θέλει 2.500 ευρώ προκαταβολή για τα χρήματα που δε θα φαίνονταν στο συμβόλαιο« είπε ο ηθοποιός από τη σειρά «Η γη της ελιάς»..

Και συνέχισε: «Επειδή επικοινώνησα με πολλούς ανθρώπους και αυτό συμβαίνει, επειδή δεν πιστεύω στις ελεγκτικές υπηρεσίες ότι μπορούν να βάλουν μία τάξη γιατί ζούμε σε μια ελεύθερη αγορά η οποία έχει γίνει εγκληματική, αλλά πιστεύω μόνο στον άνθρωπο, ήθελα να παρακαλέσω αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν αποκτήσει ένα σπίτι, να πάρουν τα χρήματά τους αλλά να σεβαστούν αυτά τα παιδιά. Ας τα αντιμετωπίσουν σαν παιδιά τους γιατί μπορεί να τα βρουν μπροστά τους. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν τουρίστες. Βοηθήστε τα παιδιά μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ