Σαν σήμερα το 1934 γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία πέθανε στις 23 Ιουλίου το 1996.

Αν ζούσε, η αείμνηστη ηθοποιός θα γινόταν 87 χρονών, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ήταν άνιση.

Με αυτή την αφορμή, λοιπόν, το πρωί της Τρίτης, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών για να τελέσουν επιμνημόσυνη δέηση στην «εθνική σταρ» της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

Εκεί βρέθηκε η Έφη Πίκουλα, η σύζυγος του αδερφού της, Τάκη Βουγιουκλάκη, που έφυγε από τη ζωή στις αρχές Απριλίου, ο αδελφός της Αλίκης, Αντώνης Βουγιουκλάκης, με τον γιο του, Αιμίλιο, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Λόλα Νταϊφά, η Άριελ Κωνσταντινίδη και ο Κώστας Πρέκας με την σύντροφό του, Μαίρη Βιντιάδου.

Το “παρών”, όμως, στο μνημόσυνο δεν έδωσε ο γιος της Αλίκης, Γιάννης Παπαμιχαήλ. Ο λόγος; Λίγες ώρες νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι#not», ο Σπύρος Μπιμπίλας εξήγησε: «Ο γιος της ο Γιάννης κάθε χρόνο κάνει χωριστά μνημόσυνο, είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Γίνονται δύο μνημόσυνα. Εγώ έχω καλές σχέσεις και με τις δύο πλευρές. Είναι κάτι ενδοοικογενειακό που δεν μπορώ να το συζητήσω».

Σπύρος Μπιμπίλας, Έφη Πίκουλα
Άριελ Κωνσταντινίδη
Λόλα Νταϊφά
Κώστας Πρέκας, Μαίρη Βιντιάδου
Αντώνης Βουγιουκλάκης

Φωτογραφίες: NDP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ