Στην πρόσφατη λίστα με τους 40 κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται κάτω μόνο από τον Ντιρκ Νοβίτσκι και αυτό γίνεται να αλλάξει στο εγγύς μέλλον.

Η δυναμική μιας λίστας με τους κορυφαίους Ευρωπαίους όλων των εποχών καταστρατηγεί ipso facto et ab initio το έγκριτο του μέσου που την δημοσιεύει. Η καταγραφή και η αλίευση ειδήσεων δεν πρόκειται να συνδεθεί, επ’ ουδενί, με το προσωπικό στοιχείο.

Για να ληφθεί ένα καίριο παράδειγμα, ο Έιντριεν Βοϊνιαρόφσκι είναι δημοσιογράφος του ESPN που βγάζει στην κυριολεξία περί τα 50 αποκλειστικά το χρόνο. Είναι εκπληκτική η συχνότητα με την οποία «γεννά» ειδήσεις. Η άποψη του Βοϊνιαρόφσκι για το ποιος είναι ο κορυφαίος παίκτης όλων των εποχών έχει την ίδια βαρύτητα, για το κοινό, με τη γνώμη του για το αν το μεξικανικό φαγητό είναι καλύτερο από το κινεζικό.

Αυτό ισχύει ακόμα και για εκείνους που περνούν τις ώρες τους κάνοντας μόνο λίστες. Μερικά συστατικά καθιστούν το εγχείρημα εντελώς αποτρεπτικό και αυτά είναι ακριβώς η ίδια η ρίζα της δημιουργικότητας: το στοιχείο της εντοπιότητας και η ανάμνηση γίνονται απευθείας ανασταλτικοί παράγοντες, όμως, αν δεν υπάρχουν, δεν εμφανίζεται η επιθυμία για την ανάρτηση μιας λίστας.

Το hoopshype.com ενέδωσε στον πειρασμό να κάνει τη λίστα με τους 40 κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών. Η δημοσίευσή της έφερε σχόλια που οι μόνοι που δεν πρόκειται να γίνουν παραλήπτες είναι οι συντάκτες του hoopshype.com.

Η ανάρτηση στο facebook είχε, ως το απόγευμα της Τετάρτης, οκτώ σχόλια, όλα από… Έλληνες! Από τις 22 αντιδράσεις, οι 10 ήταν γέλωτες, όλοι από Έλληνες, ενώ υπήρχαν εννιά like και τρεις καρδούλες. Επιπλέον, έγινε και μία κοινοποίηση.

Το hoopshype δεν είναι άγνωστο στους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ του μπάσκετ, αν και δεν είναι το Sports Illustrated. Πάντως, ζει και αναπνέει για το μπάσκετ. Θα πρέπει, λοιπόν, να θεωρηθεί ως αξίωμα η λίστα που έχει κάνει, προκειμένου το κείμενο να εστιάσει σε αυτήν στη διάσταση που θα ίσχυε και όχι σε εκείνη της διαφωνίας.

Διαβάστε περισσότερα στο SportDay.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ