Ως απίστευτη χαρακτήρισε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την πρόσφατη επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο. Ο Έλληνας star του NBA, ανέφερε με χιούμορ μάλιστα πως θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές και θα είναι ο πιο όμορφος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο συμφώνησε και ο αδερφός του Θανάσης.

Ο «Greak Freak» που μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές, επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο με τους Μιλγουόκι Μπακς και είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τού χάρισε μια υπογεγραμμένη μπάλα μπάσκετ, ενώ εκείνος του δώρισε υπογεγραμμένα παπούτσια.

«(Eίμαι) ένα παιδί από τα Σεπόλια των Αθηνών που μεγάλωσε από Νιγηριανούς γονείς».

Αυτή η φράση ακούστηκε από το στόμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσα στον Λευκό Οίκο, μπροστά στον Τζο Μπάιντεν. Με αυτή τη φράση, για ακόμη μια φορά ο «δικός μας» Γιάννης, αλλά και όλη η οικογένειά του, έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας.

Σε συνέντευξη του στο CBS είχε μιλήσει για τα πρώτα δύσκολα χρόνια της ζωής του:

«Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 μέσα στην φτώχεια. Οι γονείς του ήρθαν από τη Νιγηρία και δεν είχαν χαρτιά, μένοντας σε ένα διαμέρισμα με δύο δωμάτια και κοιμόντουσαν τρία και τέσσερα άτομα στο ίδιο κρεβάτι. Δεν υπήρχε πάντα φαγητό αναφέρεται χαρακτηριστικά, για να εμφανιστεί τότε ο Γιάννης και να πει πως ήταν δύσκολα. Δεν είχαμε πολλά λεφτά, αλλά ήμασταν ευτυχισμένοι. Όταν είχαμε προβλήματα βρισκόμασταν όλοι στο ίδιο δωμάτιο και περνούσαμε καλά, Γελούσαμε, παρά τις δυσκολίες. Σίγουρα όλο αυτό μας έκανε πιο δυνατούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ