Η Γιάννα Τερζή με αφορμή την έντονη επικαιρότητα που υπάρχει αυτές τις μέρες στη χώρα μας, προχώρησε σε μια ανάρτηση για όλα αυτά που συμβαίνουν.

Μη μπορώντας να κρύψει την θλίψη της για τα γεγονότα όπως τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά και την κακοκαιρία Daniel που έχει καταστρέψει πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα, ανήρτησε την εξής δημοσίευση:

«Σήμερα αισθάνομαι απέραντη θλίψη. Για τον κόσμο γύρω μου. Για την παιδική μου φίλη, αδερφή μου, Ιωάννα στο Βόλο που είδε το ποτάμι να έρχεται κατά πάνω της και έτρεξε με τα δυο παιδιά της στην ταράτσα του σπιτιού της για να μη πνιγούν. Που είδε το σπίτι της να καταστρέφεται.
Για τον Αντώνη από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, που έτρεξε να μπει στο πλοίο στον Πειραιά και τον έσπρωξαν στη θάλασσα και μας ανάγκασαν να παρακολουθήσουμε μια εν ψυχρώ δολοφονία. Που τον είδαμε μπροστά στα μάτια μας να πνίγεται, γιατί ήταν πιο σημαντικό να τραβηχτεί το βίντεο από το να τον σώσουν.
Για τις 600 ψυχές που χάθηκαν στην Πύλο και που ποτέ δε θα μάθουμε τα ονόματά τους γιατί οι ζωές τους δεν είχαν αξία. Για τους ανθρώπους που καλούν σε βοήθεια στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες αλλά δεν τους ακούει κανένας. Γι’αυτούς που δεν πρόλαβαν καν να ζητήσουν βοήθεια. Για τη γη, που μας λέει με τόσους διαφορετικούς τρόπους οτι πονάει, αλλά συνεχίζουμε να την πληγώνουμε και να την αμφισβητούμε καθημερινά.
Για την καμένη γη, τα δέντρα που μας προσφέρουν οξυγόνο, δροσιά, ζωή κι εμείς θάνατο. Για τα ζώα που καίμε ζωντανά μέσα στο σπίτι τους και δε θρηνούμε τις απώλειες γιατί δεν είναι ανθρώπινες. Για τα ζώα που τους καίμε το σπίτι και μετά θυμώνουμε όταν πλησιάζουνε το δικό μας ενώ πεινάνε και δεν έχουν πού να πάνε. Για τα ζώα που σώζουμε μόνο και μόνο για να τα θανατώσουμε. Για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και κλέβουν συνεχώς κομμάτια από την ουσία μας, την αγάπη.
Δεν αισθάνομαι μόνο σήμερα θλίψη.
Απλά σήμερα μαζεύτηκαν πολλά.
Καλό ταξίδι Αντώνη».

Διαβάστε επίσης: Γιάννα Τερζή: Tο αυτοάνοσο νόσημα που την ταλαιπωρεί και η φωτογραφία με τα σημάδια της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ