Ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε στην «Super Κατερίνα» για τη συναισθηματική κατάσταση της εντολέα του μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Η εντολέας μου αισθάνεται δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Θα είναι πολύ περισσότερο δικαιωμένη αν και εφόσον σταματήσουν τέτοιες συμπεριφορές στο θέατρο και από τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο και γενικότερα. Σε αυτό αποσκοπούσε και όλη η καταγγελία.

Δεν ξέρω τι ακριβώς δήλωσε η κυρία Αναστασοπούλου. Αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε μια καταδικαστική απόφαση για δύο απόπειρες βιασμού. Και υπάρχει και μια αθωωτική για τον βιασμό. Θα τα δούμε αυτά. Υπάρχει και το εφετείο και δυνατότητα να ασκηθεί αναίρεση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του αθωωτικού σκέλους της απόφασης», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Ζαχαρίας Σαλούστρος αναφέροντας τη νομική του εκτίμηση.

«Ήταν μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία. Η εντολέας μου υποβλήθηκε σε ερωτήσεις υπό πέντε ημέρες με συνέπεια, συνέχεια και συνοχή, αλλά και μεγάλο θάρρος και δύναμη ψυχής κατέθεσε τα όσα είχαν συμβεί, αλλά και τα όσα έχει υποστεί. Οι ερωτήσεις και η δοκιμασία ήταν μεγάλη. Εγκατέλειψε την οικογένειά της, τη δουλειά της για αυτή τη δίκη που έχει κρατήσει συνολικά δύο χρόνια και θα έχει συνέχεια. Βεβαίως η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί μία δικαίωση για όλη αυτή την προσπάθειά της.

Στη συνέχεια πρόσθεσε την κοινωνική σημασία αυτής της δίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ