Τι κι αν οι θρύλοι της ροκ φεύγουν από τη ζωή; Μπορεί να μην ζουν πια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σταματούν να μπαίνουν έσοδα στις τσέπες των κληρονόμων αλλά και των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι Μάικλ Τζάκσον. Τζορτζ Μάικλ, Τζιμ Μόρισον (στις 3 Ιουλίου έκλεισαν 50 χρόνια από τον θάνατό του), αλλά και ο Κερτ Κομπέιν και η Έιμι Γουανχάουζ που αν και έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο συνεχίζουν να πλουτίζουν ακόμη και μετά τον θάνατό τους. Τώρα στην παραπάνω λίστα προσθέτουμε και τη «Φωνή», τον Φρέντι Μέρκιουρι, αφού μαζί με τους άλλους τρεις Queen που ζουν και βασιλεύουν (Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζον Ντίκον) φέρονται να κερδίζουν 100.000 αγγλικές λίρες την ημέρα από την ταινία του 2018, Bohemian Rhapsody.

https://www.instagram.com/p/Bprl3OQBQua/?utm_source=ig_web_copy_link

Πιο συγκεκριμένα, η ταινία, που κυκλοφόρησε το 2018 ακολουθεί το ταξίδι του εκλιπόντος αρχηγού του συγκροτήματος της ροκ, Φρέντι Μέρκιουρι από τα παιδικά του χρόνια έως τη δημιουργία των Queen και αργότερα τη σόλο καριέρα του.

Για να μιλήσουμε με αριθμούς, το Bohemian Rhapsody κατέγραψε κέρδη 654 εκατ. αγγλικών λιρών και σύμφωνα με νέους υπολογισμούς των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών της Αγγλίας, οι Queen, οι Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζον Ντίκον και το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Μέρκιουρι αποκομίζουν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

 Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της κύριας εταιρεία τους, Queen Productions ο κύκλος εργασιών ήταν 42 εκατ. αγγλικές λίρες σε ένα έτος και τα κέρδη προ φόρων 19,17 εκατ. αγγλικές λίρες. Μάλιστα, καταβλήθηκε μέρισμα 20,17 εκατ. αγγλικών λιρών και διανεμήθηκε μεταξύ των επιζώντων μελών του γκρουπ και του ιδρύματος Φρέντι Μέρκιουρι στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020.

Στην ταινία Bohemian Rhapsody τον Φρέντι Μέρκιουρι υποδύθηκε ο Ράμι Μάλεκ που κέρδισε Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόου για την ερμηνεία του.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως η Queen productions ιδρύθηκε το 1975 και περιλαμβάνει εννέα επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων τις Queen Touring, Queen Films, Queen Theatrical Productions και We Will Rock You.

Κεντρική φωτογραφία: Ιnstagram/bohemianrhapsodymovie

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ