Η Εβελίνα Παπούλια κατέθεσε στο δικαστήριο το πρωί της Δευτέρας περιγράφοντας τα όσα γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Εξιστορώντας την δική της εμπειρία με τον κατηγορούμενο, η Εβελίνα Παπούλια ανέφερε πως συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 1996-1997, όταν η ίδια έκανε αντικατάσταση σε ηθοποιό φίλη της. «Πρέπει να εξομολογηθώ ότι ήταν πολύ δοτικός κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της πρόβας. Ήταν θετικός μαζί μου και προστατευτικός. Ένιωθα άνετα. Στην πορεία αυτό που είδα ήταν ότι άλλαζε. Μετατοπιζόταν, άλλαζε η κατάσταση» είπε. Στη συνέχεια περιέγραψε περιστατικό που τη σόκαρε. «Το γεγονός που με σόκαρε γιατί δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά στη ζωή μου».

Σύμφωνα με την μάρτυρα, ενώ η ίδια βρισκόταν επί σκηνής ο κατηγορούμενος στις κουίντες «έχει κατεβάσει το παντελόνι του και μου επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. Σοκάρομαι. Προσπαθώ να συνεχίσω να παίζω. Δεν αντέδρασα, δεν είπα τίποτα. Έχει συμβεί άλλη μια φορά με τον ίδιο τρόπο. Ίσως είχε συμβεί και τρίτη». Μετά από αυτά τα περιστατικά, όπως κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια, ακολούθησε προσπάθεια του Πέτρου Φιλιππίδη να την «στριμώξει μέσα στο καμαρίνι του», κάτι που η μάρτυρας απέφυγε: «Τον σπρώχνω, τύπου όμως “χαχαχα”. Κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Την επόμενη μέρα μπήκε στο καμαρίνι μου, του είπα να βγει για να ετοιμαστώ. Μετά ολοκληρώθηκε η συνεργασία».

Τι απάντησε η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη στην κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια

Την κατάθεση της ηθοποιού παρουσίασαν την επόμενη μέρα και οι πρωινές εκπομπές. Σοκαρισμένοι δήλωσε η Κατερίνα Καινούργιου από τις περιγραφές της Εβελίνας Παπούλια.

Ο Γιάννης Πουλιόπουλος ανέφερε ότι η υπεράσπιση του ηθοποιού αξιοποίησε το γεγονός ότι η ηθοποιός είχε συνεργαστεί και πάλι με τον Πέτρο Φιλιππίδη μετά το συγκεκριμένο περιστατικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, οι δικηγόρου του κατηγορούμενου παρουσίασαν ως ντοκουμέντα ευχετήριες κάρτες προς τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη κάλεσε τον φροντιστή του θεάτρου να καταθέσει ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει δει τίποτα από όλα αυτά.

Στην εκπομπή «Πρωινό μας» ο Άγγελος Βουράκης ανέφερε πως η Εβελίνα Παπούλια ακούγοντας όλα αυτά, είχε μία αποστροφή και απάντησε απευθυνόμενη στους δικηγόρους του Πέτρου Φιλιππίδη: «Τι θέλετε να σας πω; Για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του κ. Φιλιππίδη προκειμένου να δείτε αν λέω αλήθεια;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ