Ο Τζεφ Κουνς εγκαινίασε στις αρχές της εβδομάδας τη νέα του εικαστική έκθεση στα Σφαγεία της Ύδρας. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση για να τιμήσει με την παρουσία του τον διάσημο καλλιτέχνη. Δεν άργησαν όμως να έρθουν και οι πρώτες αντιδράσεις αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της έκθεσης και την κακοποίηση ζώων που έλαβε χώρα. Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση καταγγέλλει μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram: «Τα ζώα δεν είναι εκθέματα. Ντροπή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση παίρνει θέση για την προστασία των ζώων. Άλλωστε σε αυτόν τον σκοπό έχει αφιερώσει τη ζωή της δημιουργώντας τα Save a Greek Stray και A promise to animals.

Αυτή τη φορά αναδημοσίευσε τα stories της ακτιβίστριας και blogger Lady Papaya. Σε αυτά αναφέρεται: «Από προχθές άνοιξαν τα σφαγεία στην Ύδρα με την έκθεση του Τζεφ Κουνς. Αυτός ο χώρος ήταν παλιά σφαγεία και μετά έγινε εκθεσιακός. Στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν τρία πρόβατα μέσα στα κελιά. Χθες είχε πάρα πολύ κόσμο στα εγκαίνια και τα ζώα ήταν τρομαγμένα. Τα ζώα δεν είναι εκθέματα! Ντροπή».

Στη συνέχεια αναδημοσίευσε και δύο χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την έκθεση.

«Λείπει η αλήθεια από τα media, και εγώ είμαι στην ευχάριστη θέση να μπορώ να την πω, γιατί δεν εξαρτάται η επιβίωσή μου από το τι θα πει ο κόσμος ή ποιον θα δυσαρεστήσουν οι απόψεις μου. Ζούμε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα που κάποιος πρέπει να σπάσει τα αυγά και να πει τα πράγματα όπως είναι. Είτε αυτό αφορά τα προβλήματα γονιμότητας που αντιμετωπίζουν τόσα ζευγάρια, είτε την αχρείαστη δολοφονία δισεκατομμυρίων συναισθανόμενων πλασμάτων κάθε χρόνο, αποφάσισα ότι κάποιος έπρεπε να μιλήσει», είχε πει η Εριέττα Κούρουλου Λάτση σε συνέντευξή της στο Marie Claire για την απόφασή της να μιλάει ανοιχτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ