Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ επέστρεψε από το Βερολίνο μετά τον αποκλεισμό της από τη Γερμανία στο Eurobasket 2022.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η αποστολή της Εθνικής έφτασε στην Ελλάδα, μετά τον αποκλεισμό της στη φάση των 8. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλησε να ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και όταν βρέθηκε μπροστά στις κάμερες παρέπεμψε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη αστειευόμενος να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν από τους διασωθέντες της Εθνικής Ελλάδας μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ήττα από τη Γερμανία και μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασε σε λυγμούς.

Τελικά δεν έκανε κάποια δήλωση και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στο λεωφορείο που τους περίμενε, αφού πρώτα χαιρέτησαν τις οικογένειές τους που τους υποδέχθηκαν.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωση θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στα μέλη της ομάδας.

Αναλυτικά ανακοίνωση: «Η διοίκηση της ΕΟΚ εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους παίκτες, το προπονητικό επιτελείο και όλα τα άλλα μέλη της Εθνικής Ανδρών για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι και τη χθεσινή ολοκλήρωση της πορείας στο Ευρωμπάσκετ. Εκφράζει επίσης τον αμέριστο σεβασμό προς όλους τους Έλληνες που συμπαραστάθηκαν από κοντά στην προσπάθεια σε Μιλάνο και Βερολίνο, όπως επίσης και στο σύνολο του φίλαθλου κοινού που έστειλε τη θετική του ενέργεια και αγκάλιασε την ομάδα.

Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν πρώτοι από όλους οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές που μόχθησαν για αυτό. Η εικόνα όμως της ομάδας και η υγεία που εξέπεμψε, πείθει τους πάντες ότι δεν πρέπει να σταθούμε σε ένα αποτέλεσμα. Το μέλλον είναι μπροστά, οι προκλήσεις επίσης και αυτή η ομάδα θα συνεχίσει να μας κάνει περήφανους. Προχωράμε ενωμένοι όλοι μαζί, με το βλέμμα στο μέλλον και σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς».

Φωτογραφίες: NDP/Ανδρέας Νικολαρέας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ