Ο Έλιοτ Πέιτζ καταδικάζει την πρόσφατη δήλωση αξιωματούχων του Τέξας που χαρακτηρίζει τις χειρουργικές επεμβάσεις που επιβεβαιώνουν το φύλο μεταξύ των νέων ως «παιδική κακοποίηση».

«Είμαι τρομοκρατημένος από τις απάνθρωπες και ειλικρινά επικίνδυνες δηλώσεις του Κυβερνήτη και του Γενικού Εισαγγελέα του Τέξας», είπε ο Έλιοτ Πέιτζ σε δήλωση στο E! News. «Οι τρανς νέοι αξίζουν φροντίδα όταν επιβεβαιώνουν το φύλο τους και να μπορούν να ζήσουν τον αληθινό, αυθεντικό εαυτό τους χωρίς φόβο και καταπίεση», συνέχισε. «Στέκομαι με τους τρανς νέους και τις οικογένειές τους».

Η απόφαση που καταδίκασε ο Έλιοτ Πέιτζ

Σε δήλωσή του τη Δευτέρα, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας, Κεν Πάξτον, δήλωσε ότι «οι διαδικασίες “αλλαγής φύλου” για παιδιά» θα θεωρούνται «παιδική κακοποίηση» στην πολιτεία. «Η εκτέλεση ορισμένων διαδικασιών “αλλαγής φύλου” σε παιδιά και η συνταγογράφηση αναστολέων της εφηβείας σε αυτά είναι “παιδική κακοποίηση” σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας», έγραφε το επίμαχο μήνυμα.

Σε ξεχωριστή επιστολή που εκδόθηκε την Τρίτη, ο Κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ συνυπέγραψε τα σχόλια του Πάξτον, δίνοντας εντολή «να διεξάγεται άμεση και ενδελεχή έρευνα για τυχόν αναφερόμενες περιπτώσεις αυτών των καταχρηστικών διαδικασιών στην Πολιτεία του Τέξας».

Είπε επίσης ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία του Τέξας, επαγγελματίες, όπως γιατροί και δάσκαλοι «που έχουν άμεση επαφή με παιδιά που μπορεί να υποστούν τέτοια κακοποίηση» υπόκεινται σε «ποινικές κυρώσεις για την αποτυχία αναφοράς αυτής της κακοποίησης».