Την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ την απολαύσαμε και στην τρίτη σεζόν του The Crown ως πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Κατάφερε άλλωστε να τραβήξει πάνω της την προσοχή όταν, στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Τσέλτεναμ, δήλωσε ότι για να ενσαρκώσει τον ρόλο απευθύνθηκε μέχρι και σε μέντιουμ για να την βοηθήσει να μιλήσει με την ίδια την πριγκίπισσα.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός αυτή τη φορά απασχολεί τα βρετανικά μέσα με τη νέα της ιδιότητα αυτή της πρώτης γυναίκας προέδρου της Βιβλιοθήκης του Λονδίνου.

Η Προεδρία της Βιβλιοθήκης είναι μια τιμητική θέση. Ο στόχος της είναι να βρεθούν πόροι καθώς είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που δεν λαμβάνει τακτική δημόσια χρηματοδότηση. Μέσα στις αρμοδιότητες της Έλενα Μπόναμ Κάρτερ είναι να φιλοξενήσει το χριστουγεννιάτικο πάρτι.

«Χαίρομαι που γίνομαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του Λονδίνου και που υπερασπίζομαι ένα ίδρυμα ανοιχτό σε όλους» δήλωσε η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.  «Είναι πραγματικά ένα μέρος που δεν μοιάζει με κανένα, εμπνέοντας και υποστηρίζοντας συγγραφείς για πάνω από 180 χρόνια, πολλοί από τους οποίους έχουν με κάποιο τρόπο διαμορφώσει τη δική μου καριέρα και άλλων ηθοποιών. Είμαι περήφανη που υποστηρίζω αυτό το απίστευτο ίδρυμα».