Σε μια έκτακτη απόφαση προχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media, πως σέβεται τις αποφάσεις των μελών του κόμματος, αλλά αναγκάζεται να θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπανώτα, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν παλαιότερες δηλώσεις του.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης για Τάιλερ Μακμπέθ: «Είμαστε τυχεροί που έχουμε ο ένας τον άλλον»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ