Έφυγε από τη ζωή ο Ντούσαν Ίβκοβιτς σε ηλικία 78 ετών και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη στην οικογένεια του μπάσκετ. Ο Ντούντα, όπως ήταν γνωστός, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας και θεωρούνταν ένας από τους κορυφαίους των ευρωπαϊκών πάγκων.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η σερβική ομοσπονδία μπάσκετ.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε για την απώλεια του: «Μου ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία όταν το έμαθα. Ειλικρινά δεν έχω λόγια. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Είναι τεράστια απώλεια» ήταν τα πρώτα λόγια του για τον Σέρβο κόουτς.

«Ήταν έντονη, ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι περισσότεροι θα το θυμούνται. Η σχέση μας ήταν ταραγμένη για ένα διάστημα. Όμως με τον χρόνο όλα έφτιαξαν. Όλα ήταν καλά. Μάλιστα με είχε καλέσει και στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι που έγινε προς τιμήν του στο ΣΕΦ. Με είχε πάρει ο ίδιος τηλέφωνο για να έρθω. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν μια από τις τεράστιες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά είχες να πάρεις πράγματα, συμβουλές και για εκτός μπάσκετ. Άφησε τεράστιο έργο του πίσω, αλλά και άλλους προπονητές που ακολούθησαν το έργο του.

O ίδιος θέλησε να κάνει και μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Στην λεζάντα έγραψε: «Δύσκολος – απαιτητικός – τελειομανής. Όταν ήμουν νέος και το αίμα μου έβραζε, πέρασε απο 40 κύματα η προσωπική μας σχέση, αλλά ήρθε στην ευθεία γρήγορα και γι αυτό με κάλεσε προσωπικά να πάω στον τελευταίο αγώνα της προπονητικής του καριέρας. Έφερε μαζί με τον Ζοτς τεχνογνωσία που δεν υπήρχε στις λεπτομέρειες πάνω στο άθλημα και διδάχθηκαν πολλοί Έλληνες προπονητές και παίχτες της χρυσής γενιάς.»

Καλό σου ταξίδι Δάσκαλε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ