Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Λιγνάδη και την οικογένειά του. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης που απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα και βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης με την κατηγορία των βιασμών έχασε τη μητέρα του.

Σύμφωνα με το zinapost.gr, η μητέρα του σκηνοθέτη έχασε τη ζωή, ύστερα από μεγάλο αγώνα που έδινε εδώ και καιρό με τα προβλήματα της υγείας της.

Μάλιστα, στις πρώτες δηλώσεις του, ο αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης, τόνισε: «Ήταν πολύ ταλαιπωρημένη, έδωσε αγώνα εδώ και πολύ καιρό. Η κατάσταση της παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση μετά και τις εξελίξεις που αφορούσαν το Δημήτρη. Είχα επίγνωση της κατάστασης, ωστόσο, η απώλεια είναι μεγάλη. Κλείνει ένας κύκλος ζωής με αναμνήσεις από τον άνθρωπο που σε έφερε στη ζωή, έναν γλυκύτατο άνθρωπο, τη μητέρα μου».

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη.

Στις αρχές του Οκτωβρίου είχαμε τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η παραπομπή του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον βαραίνουν.

Τι αναφέρει η εισαγγελική πρόταση

Eκτιμά ότι ο προσωρινά κρατούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός πρέπει να δικαστεί για τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του από τέσσερις άνδρες, ανήλικοι στην πλειονότητά τους, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης.

Κατά την εισηγήτρια, δεν πρέπει να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί του καλλιτέχνη, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες αναφερόμενος σε πόλεμο που δέχεται με στόχο την ηθική και επαγγελματική απαξίωσή του.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται, επίσης, πως ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, καθώς κατά την εισαγγελική λειτουργό δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους, τον περασμένο Φεβρουάριο, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου.

Πότε θα βγει η απόφαση

Την απόφαση για την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη θα λάβει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα που θα εκδώσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ