Σοκαρισμένοι παρακολούθησαν το έκτακτο δελτίο ειδήσεων λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο Δημήτρης Φιντιρίκος και η Κατερίνα Δαλάκα. Το ζευγάρι είχε εκδόσει εισιτήρια να ταξιδέψει στην Κατερίνη το βράδυ της Τρίτης με τη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία της Hellenic Trains αλλά λίγες ώρες πριν είχαν αναγκαστεί να τα αλλάξουν και να ταξιδέψουν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος και η Κατερίνα Δαλάκα θα πήγαιναν μαζί στο πατρικό της σπίτι προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα με το αυτοκίνητό της που το είχε αφήσει στους δικούς της, πριν ταξιδέψει για το Άγιο Δομίνικο. Η ιδέα μάλιστα ήταν του επιχειρηματία καθώς δεν είχε κάνει ποτέ τη συγκεκριμένη διαδρομή με τρένο- συμπτωματικά μάλιστα το σπίτι της γνωστής αθλήτριας βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ένα έκτακτο επαγγελματικό ραντεβού όμως του Δημήτρη Φιντιρίκου το πρωί της Τετάρτης, άλλαξε τελευταία στιγμή τα σχέδιά τους και έτσι αποφάσισαν να μεταφέρουν το ταξίδι τους το μεσημέρι της Τετάρτης. Φυσικά μετά το τραγικό συμβάν που έχει γίνει πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, παρέμειναν και οι δύο στην Αθήνα και θα μεταβούν οδικώς στην Κατερίνη.

«Και οι δυο τους ευγνωμονούν το Θεό που είναι ζωντανοί» λέει άνθρωπος από το περιβάλλον τους στο okmag. «Θα ταξίδευαν μάλιστα στην πρώτη θέση, δηλαδή στα πρώτα βαγόνια που τυλίχτηκαν αμέσως στις φλόγες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ