Την Ελλάδα επισκέφθηκε ο Χοακίμ Νόα. O θρύλος του NBA ταξίδεψε στη χώρα μας με αφορμή την έναρξη του NBA Basketball School στην Costa Navarino, που έγινε την Πέμπτη 8 Ιουνίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη του NBA και εκπρόσωποι του NBA International Basketball Operations και περιλάμβανε προπόνηση στο γήπεδο με την καθοδήγηση του Χοακίμ Νόα. Ο αθλητής είχε παίξει για 13 χρόνια στο NBA και υπέγραψε αυτόγραφα για τους νεαρούς παίκτες και έκανε μια εισαγωγή στις θεμελιώδεις αρχές του παιχνιδιού, στην εκμάθηση τεχνικών και στους αγώνες 3×3.

Στην εκδήλωση, με αφορμή τους τελικούς 2023 του NBA, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα αυτές τις ημέρες ανάμεσα στις ομάδες Denver Nuggets και Miami Heat, παρουσιάστηκε και το τρόπαιο Larry O’Brien του πρωταθλήματος.

Tο πρόγραμμα του NBA Basketball School είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του τμήματος International Basketball Operations του NBA, με ενεργούς αλλά και με πρώην προπονητές του NBA, με παίκτες, καθώς και με ειδικούς στην ανάπτυξη παικτών και έχει σχεδιαστεί για να εμπνεύσει νέους παίκτες στο άθλημα και παράλληλα, για να παρουσιάζει σε γονείς, προπονητές και οργανισμούς τις δυνατότητες των παικτών.