Μία ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου ήταν αρκετή για να συσπειρώσει εναντίον του αρκετούς ηθοποιός. Ο γνωστός συγγραφέας άσκησε σκληρή κριτική στην σειρά «Άγιος Παΐσιος» και την σχολίασε με τον δικό του τρόπο και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Είχε προηγηθεί η απάντηση του Νικήτα Τσακίρογλου ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σειρά του Mega. «60 χρόνια κάνω αυτή την τέχνη και δεν έχω ασχοληθεί με τον οποιοδήποτε και δεν θα ασχοληθώ τώρα αυτή την εποχή που ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Είναι ψευδές ότι θα κινηθώ νομικά. Αγνοώ τον οποιοδήποτε θα ασχοληθεί με αυτή τη δουλειά, είτε για το καλό, είτε για το κακό. Ο κύριος Τατσόπουλος, κάτι μου θυμίζει το όνομά του, είναι γνωστό ότι βγαίνει και προβοκάρει κάποια πράγματα επίτηδες για να είναι στην επιφάνεια», απάντησε ο ηθοποιός στην τοποθέτηση του Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για «αποβλάκωση».

Σήμερα, ο Απόστολος Γκλέτσος έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook: «Κάποιος που κατά τα λεγόμενα του, έχει έρθει σε ερωτική επαφή με τη μισή Αθήνα, ειρωνεύεται μια τηλεοπτική σειρά, που λατρεύει το κοινό… παλιό το κόλπο… και βαρετό…»

κάποιος που κατά τα λεγόμενα του, έχει έρθει σε ερωτική επαφή με τη μισή Αθήνα, ειρωνεύεται μια τηλεοπτική σειρά, που λατρεύει το κοινό…..παλιό το κόλπο…..και βαρετό….

Posted by Απόστολος Γκλέτσος on Wednesday, February 23, 2022

Η υπόθεση της σειράς

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Αγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Αρσενίου Εζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Αρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα.

Ο μικρός Αρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του, οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Αρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή.

Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια.

Αναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Εσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του με την οποία την αποχαιρετά και της λέει ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ