Η Αμαλία Κωστοπούλου ταξίδεψε στο Βουκουρέστι για τον αρραβώνα της φίλης της, Άνα. Η κόρη του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού επέλεξε μια δημιουργία Celia Kritharioti για να βρεθεί στη μεγάλη γιορτή του ζευγαριού που πραγματοποιήθηκε στο Mogosoaia Palace. Πρόκειται για ένα τουριστικό αξιοθέατο της Ρουμανίας που προσαρμόστηκε στις ανάγκες του αρραβώνα της Άνα και του Γκάρετ.

Οι φωτογραφίες που ανέβασαν οι υπόλοιποι καλεσμένοι και φίλοι της Αμαλίας Κωστοπούλου από τον αρραβώνα μας έκαναν να εντυπωσιαστούμε από το Παλάτι.

Η ιστορία του ξεκινά από το 1680 όταν ένας αριστοκράτης αποφάσισε να αγοράσει την έκταση για να χτίσει ένα σπίτι για τον δεύτερο γιο του. Το Παλάτι ολοκληρώθηκε το 1702 όταν ο Κωνσταντίνος Μπρινκοβεάνου είχε ήδη γίνει πρίγκιπας της Νότιας Ρουμανίας.

Ο ρόλος του στην πνευματική ανάπτυξη του τόπου ήταν σημαντικός αλλά η δράση του διεκόπη βίαια όταν το 1714 εκτελέστηκε μαζί με τους 4 γιους του από τους Οθωμανούς. Στα χρόνια που ακολούθησαν το Παλάτι υπέστη πολλές καταστροφές και πέρασε τελικά στα χέρια της οικογένειας Μπιμπέσκου.

Η συγγραφέας Μάρτα Μπιμπέσκου το μετέτρεψε σε μια από τις πιο μοδάτες αριστοκρατικές κατοικίες. Το 1948 κατασχέσθηκε, όπως όλα τα ακίνητα της χώρας, από τους κομμουνιστές και έκτοτε λειτουργεί ως μουσείο.

Αρκετοί είναι αυτοί που το επιλέγουν για να οργανώσουν σε αυτό σημαντικές εκδηλώσεις. Μία από αυτές είναι και ο αρραβώνας της Άνα και του Γκάρετ. Τον χώρο επέλεξαν οι γονείς της μέλλουσας νύφης, όπως αναφέρει η wedding planner τους.

Η Άνα είναι η καλύτερη φίλη της Αμαλίας Κωστοπούλου στο Λος Άντζελες. Είναι πετυχημένη σύμβουλος υγείας και μάλιστα επισκεφτεί τα ελληνικά νησιά για διακοπές μαζί με τον αγαπημένο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ