Το δρόμο προς τις φυλακές έδειξαν, το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουλίου, οι δικαστικές αρχές στον Πέτρο Φιλιππίδη για την υπόθεση του ελληνικού #metoo.

Ο ηθοποιός κλήθηκε σε απολογία από την 15η τακτική ανακρίτρια και απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει – ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από καταγγελίες συναδέλφων του σε βάρος του.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα. Έτσι, σήμερα, αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές της Τρίπολης, όπου κρατείται και ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημητρης Λιγνάδης.

Λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή η είδηση της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, σύζυγος της Λένας Δροσάκη, μιας εκ των τριών γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό, εξέφρασε δημόσια την ικανοποίησή του.

Συγκεκριμένα, με μία σειρά από instastories, στα οποία έγραψε εκφράσεις σοφών περί δικαιοσύνης, ανέφερε: «Καθώς φαίνεται, δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ’ όλα τα μέρη ίση κι όμοια. Πυθαγόρας». «Τα άτομα υπακούουν στους δυνατούς αλλά σέβονται τους δίκαιους. Ρεϊμόν Αρόν». «Η δικαιοσύνη βρίσκεται ανάμεσα στην υπερβολική επιείκεια και την ανθρώπινη σκληρότητα. Ντενί Ντιντερό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ