Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ο πατέρας Αντώνιος και η σύζυγός του απομακρύνθηκαν από τη διοίκηση της Κιβωτού του κόσμου.

Την ανακοίνωση έκανε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Xρειάζεται πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών από τις αρχές, δεν χρειάζεται αδιαφορία ούτε και κωλυσιεργία» ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωση. «Η ΕΛΑΣ συνδράμει στην έρευνα και εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη χωρίς διακρίσεις» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Τα νέα πρόσωπα στο τιμόνι της Κιβωτού του κόσμου

Σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα», στο τιμόνι του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα βρεθούν η πρόεδρος του «Μαζί για το παιδί», Αλεξάνδρα Μαρτίνου, και ο Γενικός Διευθυντής των «Παιδικών χωριών SOS», Γιώργος Πρωτόπαππας.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι προσωπικές επιλογές της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Μεταξύ των μελών του ΔΣ της Κιβωτού του κόσμου θα περιλαμβάνεται ένας δικαστικός λειτουργός, ένα άτομο γνωστό για τη δράση του που θα αναλάβει την οικονομική διαχείριση των δομών, αλλά και, κατά πάσα πιθανότητα, ο διευθυντής του γραφείου της κα. Μιχαηλίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα νωρίτερα μια νέα μαρτυρία στην εκπομπή Super Κατερίνα «πάγωσε» τους παρευρισκόμενους. Πρώην τρόφιμος δήλωσε στην κάμερα: «Ήταν πολύ δύσκολα, προσωπικά εμένα με βαρούσαν συνέχεια και έκλαιγα συνέχεια. Μας έκλειναν σε ένα δωμάτιο, μας έβαζαν να κάνουμε δουλειές χωρίς να θέλουμε.

Με χτυπούσαν επειδή δεν ξύπναγα το πρωί να πάω στο σχολείο. Μου έλεγαν “σήκω σήκω” και αν δεν σηκωνόμουν με έπιαναν και με κατέβαζαν από το κρεβάτι, με έσερναν στο πάτωμα και μετά με βάραγαν επειδή δεν άκουγα»,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ