Τα αίτια του θανάτου του Άαρον Κάρτερ προσδιορίστηκαν, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχουν ερωτηματικά. Ο 34χρονος μουσικός πνίγηκε αφού εισέπνευσε διφθοροαιθάνιο και πήρε αλπραζολάμη. Το διφθοροαιθάνιο είναι ένα αέριο που χρησιμοποιείται συχνά σε δοχεία πεπιεσμένου αέρα, ενώ η αλπραζολάμη είναι η γενική μορφή της επωνυμίας Xanax.

Στην έκθεση που αναφέρεται ο ξένος Τύπος περιλαμβάνεται η περιγραφή ότι ο Άαρον Κάρτερ ήταν «ανίκανος ενώ βρισκόταν στην μπανιέρα» καθώς τα ναρκωτικά άρχισαν να δρουν, γλίστρησε κάτω από την επιφάνεια του νερού και τελικά πνίγηκε, με τον θάνατό του να θεωρείται ατύχημα.

Ο Κάρτερ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λάνκαστερ της Καλιφόρνια στις 5 Νοεμβρίου. Αστυνομικές πηγές είχαν αναφέρει τότε ότι βρέθηκε στην μπανιέρα του από το οικιακό προσωπικό και ότι υπήρχαν συνταγογραφούμενα χάπια και σύνεργα ναρκωτικών στην κρεβατοκάμαρά του. Πηγές εικάζανε τότε ότι ο Κάρτερ πιθανότατα έχασε τις αισθήσεις του και πνίγηκε.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες δημοσίευσε τα ευρήματά του από την αυτοψία την Τρίτη (18 Απριλίου) και η πρώην αρραβωνιαστικιά του Άαρον, Μέλανι Μάρτιν, δημοσίευσε μια δήλωση στην οποία είπε ότι τα αποτελέσματα δεν έχουν νόημα.

Η Μέλανι μίλησε στο TMZ για τα αίτια του θανάτου του Άαρον Κάρτερ. «Τα αποτελέσματα της αυτοψίας δεν αποτελούν το τέλος της υπόθεσης για μένα. Ισχυρίζεται ότι ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό, αλλά προσθέτει επίσης ότι φορούσε ένα μπλουζάκι και ένα κολιέ στην μπανιέρα, κάτι που δεν έχει νόημα, γιατί να ήταν σε μια μπανιέρα με ρούχα; Είμαι ακόμα σε σοκ και μου λείπει ο Άαρον κάθε μέρα. Δεν καταλαβαίνω την αλυσίδα των γεγονότων και αυτή η αναφορά μας κάνει να κάνουμε περισσότερες ερωτήσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ