To IQ 160 είναι η νέα σειρά του Star που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26 Μαρτίου. Πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη και ο Νίκος Κουρής και ήδη από το πρώτο τρέιλερ έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

 «Είχα να κάνω μια φούσκα με την τσίχλα. Είναι πολύ δύσκολο. Έπρεπε να κάνω τη φούσκα σε ορισμένο σημείο. Να μου σκάσει στα μούτρα, δεν το πετύχαινα ποτέ. Θα προτιμούσα να με είχαν να πέφτω από ένα 10όροφο κτίριο με αλεξίπτωτο» δήλωσε η Σμαράγδα Καρύδη για τη χαρακτηριστική σκηνή του τρέιλερ. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τη σειρά IQ 160. Έχω τρομερή ανυπομονησία, είδαμε σκηνές από το πρώτο και δεύτερο επεισόδιο και μας άρεσε πολύ».

Η υπόθεση του IQ 160

Η Πηνελόπη Μουρίκη (Σμαράγδα Καρύδη), εργάζεται ως καθαρίστρια σε αστυνομικό τμήμα, στη Διεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένα βράδυ, πέφτει τυχαία πάνω στα στοιχεία του φακέλου μίας πρόσφατης δολοφονίας. Τα διαβάζει και παρεμβαίνει στα συμπεράσματα της έρευνας, κάνοντας πολύ σημαντικές διορθώσεις. Το επόμενο πρωί, ο υπαστυνόμος Αργύρης Καλατζής (Νίκος Κουρής) και η αρχηγός του τμήματος, η Σοφία Χαριτάκη (Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου) ανακαλύπτουν την παρέμβασή της, την καλούν για εξηγήσεις και βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη. Διαπιστώνουν ότι η Πηνελόπη έχει εντοπίσει λεπτομέρειες που οι ίδιοι δεν είχαν προσέξει. Αυτό, βέβαια, δεν είναι παράξενο, καθώς είναι προικισμένη με πολύ υψηλή ευφυΐα και διαθέτει IQ 160!

Η αρχηγός, εντυπωσιασμένη από τις ικανότητες της Πηνελόπης, επιβάλλει στον απρόθυμο υπαστυνόμο Καλατζή να συνεργαστεί με την ταλαντούχα καθαρίστρια, η οποία, με την αντισυμβατική της σκέψη, θα συνεισφέρει σημαντικά στον εντοπισμό του ενόχου. Παρόλα αυτά, η παρορμητική και απείθαρχη Πηνελόπη δεν ακολουθεί το αστυνομικό πρωτόκολλο και αυτό οδηγεί τον τυπολάτρη Καλατζή στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Σταδιακά στην Πηνελόπη προτείνεται η μόνιμη θέση της συμβούλου της ομάδας στην οποία και εντάσσεται, ζητώντας ωστόσο ένα συγκεκριμένο
αντάλλαγμα. Στην ομάδα, εκτός από τον Αργύρη, περιλαμβάνονται ο υπαστυνόμος Β’ Γιώργος Βλαστός (Ηλίας Μουλάς) και η νεαρή ανθυπαστυνόμος Δάφνη Φιλιππίδου (Ελίζα Σκολίδη), υπεύθυνη για τις ηλεκτρονικές έρευνες.

Διάσημοι με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης στον κόσμο

Με αφορμή τη σειρά και το υψηλό IQ της Πηνελόπης Μουρίκη αναζητήσαμε διάσημες προσωπικότητες που έχουν αντίστοιχο δείκτη νοημοσύνης.

Σάρον Στόουν: IQ 154

Κέρδισε υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Πενσυλβανίας όταν ήταν μόλις 15 ετών.

Στίβεν Χόκινγκ: IQ 160

Αν και ήταν χτυπημένος από αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση, έχει κάνει σημαντικές και αξιόλογες ανακαλύψεις στον τομέα της γενικής σχετικότητας.

Άλμπερτ Άινσταιν: IQ 160

Βραβευμένος με Νόμπελ, όρισε τη θεωρία της σχετικότητας και αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς για την ευφυία του.

Γιούντιτ Πόλγκαρ: IQ 190

Η καλύτερη σκακίστρια στον κόσμο. Η ζωή της μοιάζει λίγο με της ηρωίδας της δημοφιλούς σειράς του Νetflix The Queen’s Gambit.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ