Η Γαλλία γιορτάζει σήμερα 14 Ιουλίου την πιο σημαντική ετήσια εθνική εορτή της, Η γιορτή θεσπίστηκε τον Ιούλιο του 1880, για να τιμήσει την άλωση της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου 1789, σημείο καμπής της Γαλλικής Επανάστασης και σύμβολο του τέλους της απόλυτης μοναρχίας. Οι εορτασμοί κορυφώνονται με την καθιερωμένη μεγαλειώδη παρέλαση στο Παρίσι

Φέτος, επίτιμος καλεσμένος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. Ο ηγέτης της Ινδίας παρακολούθησε γαλλικά και ινδικά στρατεύματα να παρελαύνουν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο και τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν.

O Εμανουέλ με την Μπριζίτ Μακρόν και τον Ινδό πρωθυπουργό στην πλατεία Κονκόρντ.

Για ην εμφάνισή της μάλιστα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επέλεξε ένα σύνολο σε απαλούς κίτρινους τόνους. Πόνταρε σε ένα εφαρμοστό midi φόρεμα ενώ από πάνω πρόσθεσε ένα κομψό vripped σταυρωτό σακάκι σε militaire ύφος με χρυσαφί κουμπιά.

Πριν από την παρέλαση, ο Μακρόν απένειμε την υψηλότερη τιμή της χώρας, τον μεγάλο σταυρό της Λεγεώνας της Τιμής (Legion d’Honneur) στον Μόντι.

Η σημαντική διάκριση δόθηκε για να τιμήσει «τον σημαντικό ρόλο του Ινδού πρωθυπουργού στις άριστες σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης που ενώνουν τη Γαλλία και την Ινδία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου.

Διαβάστε επίσης:

Mπριζίτ Μακρόν: Με λευκό cocktail φόρεμα στη Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ