Ο Γιάννης Φέρτης «έφυγε» σήμερα Κυριακή στα 86 του χρόνια. Υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός αλλά κι ένας γοητευτικός άντρας. Ο Γιάννης Φέρτης διέθετε μια από τις πιο αισθαντικές φωνές του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 γνώρισε και ερωτεύτηκε τη Μιμή Ντενίση με την οποία παντρεύτηκαν το 1981 στον ιερό ναό της Κρύπτης της Αγίας Φιλοθέης. Οι δυο τους συνεργάστηκαν με επιτυχία στο θέατρο και χώρισαν το 1988.

Ανήμερα της είδησης του θανάτου του, η Μιμή Ντενίση θέλησε να τον αποχαιρετήσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η τρυφερή και συγκινητική αφιέρωση

H ηθοποιός ανέβασε μια κοινή ασπρόμαυρη φωτογραφία τους. Και έγραψε: «Ήταν αυτός που με έκανε να αγαπήσω το θέατρο.. Να πιστέψω στον εαυτό μου. Αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ό,τι έγινα. Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη έρωτα κ δημιουργία. Σήμερα έφυγες αλλά δεν σε αποχαιρετώ. Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου! Όπως κι όλοι όσοι σε αγάπησαν. Και είναι πολλοί! Όλο το θέατρο πενθεί για εσένα. Αγαπημένε μου!».

Ο κεραυνοβόλος έρωτας

Oι δύο ηθοποιοί σε συνάντησή τους το 2011 στο Αμφί-θέατρο στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Η διαβολογυναίκα» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου..

Η Μιμή Ντενίση είχε μιλήσει για τον Γιάννη Φέρτη πριν από αρκετά χρόνια: «Γνωριστήκαμε στην πρώτη ανάγνωση του “Συμβολαιογράφου”. Toν ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Αυτό το παρουσιαστικό, αυτή η φωνή. Εκείνος, πάλι, δεν μου έδινε καμία σημασία. Όλο πλάκες μού έκανε και κόντρες. Πέρασε καιρός να εκδηλωθεί. Είναι κλειστός άνθρωπος ο Γιάννης. Τελικά παντρευτήκαμε» θυμήθηκε η Μιμή Ντενίση.

Για τον μετέπειτα χωρισμό τους, η ίδια είχε εξηγήσει: «Δύσκολο ήταν το διαζύγιο, από την άποψη ότι εγώ τον αγαπούσα τον Γιάννη όταν χωρίσαμε. Δεν ήμουν, όμως, πλέον ερωτευμένη. Είχα ερωτευτεί ήδη τον Αντώνη Τρίτση, γιατί υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ μας. Εκείνος, νομίζω, κατάλαβε πόσο με αγαπούσε αφού χωρίσαμε. Κατά τη διάρκεια του γάμου μας εγώ ήμουν αυτή που ασχολιόμουν. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια πυγμαλιωνική σχέση. Ο Γιάννης είναι ο άνθρωπος που μου έμαθε τι σημαίνει θεατρικό ήθος».

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Φέρτης: Η τελευταία δημόσια εμφάνιση με τη σύζυγό του, Μαρίνα Ψάλτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ