Μαζί στη ζωή, μαζί και στη θεταρική σκηνή της Επιδαύρου. Ο Μιχάλης Σαράντης και η Μαίρη Μηνά συναντιώνται θεατρικά στην παράσταση «Βατράχια του Αριστοφάνη». Η παράσταση είναι μια διασκευή της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλης και αποτελεί μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας.

Στη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, που περιλαμβάνει και το Επιδαύριο σκηνοθετικό της βάπτισμα, η Έφη Μπίρμπα παραδίδει μια κωμωδία με DNA τραγωδίας σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπλάθρα, διασκευή σε συνεργασία με τους Κωνσταντίνο Μπλάθρα και Άρη Σερβετάλη και μουσική του Constantine Skourlis.

Τη διανομή συμπληρώνει μια εξαιρετική ομάδα ερμηνευτών: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη και Κυριάκος Σαλής.

Τι είπε η Μαίρη Μηνά στο okmag

Μιλώντας για τη θεταρική τους συνύπαρξη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου η Μαίρη Μηνά είχα αποκαλύψει στο okmag

«Τα “βατράχια” του Αριστοφάνη είναι μια υπέροχη συγκυρία με πολύ αγαπημένους ανθρώπους. Σκηνοθεσία Εφη Μπίρμπα, και μια υπέροχη ομάδα ηθοποιών όπως: ο Άρης Σερβετάλης, ο Αργύρης Ξάφης, ο Μιχάλης Σαράντης, η Ηλέκτρα Νικολούζου, η Αλεξάνδρα Καζάζου, η Νάνσυ Μπούκλη, ο Μιχάλης Θεοφάνους και ο Κυριάκος Σαλής μαζί με κάποιους αξιόλογους συντελεστές.

Τα “βατράχια” είναι μια κατάβαση στον κάτω κόσμο για τη σωτηρία του κόσμου μέσω της ποίησης και τη γιορτή του θεάτρου. Είναι η αναζήτηση της αρετής μέσα στον θόρυβο, εσωτερικό και εξωτερικό».

Φωτογραφίες: NDP

Διαβάστε επίσης:

Η Μαίρη Μηνά στο okmag: «Η επιθεωρήτρια Ζησιμάτου θα εισβάλλει βαθιά στις ζωές των ηρώων του IQ 160»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ