Ο Kωστής Σαββιδάκης μίλησε στην εκπομπή της Πέμπτης «Super Κατερίνα» και στην Μένια Κούκου. Ο ηθοποιός θέλησε να σχολιάσει τις προκλητικές δηλώσεις του Αμβρόσιου σχετικά με την εθμνική τραγωδία των Τεμπών.

«Δεν θα απαντήσω ως ο παπά Γρηγόρης από τις “Άγριες Μέλισσες} γιατί έχει μείνει στο σπίτι μαζί με τα ράσα. Θα απαντήσω ως Κωστής και νομίζω ότι το έχω ξαναπεί ότι οι άδειοι τενεκέδες κάνουν πολύ θόρυβο, οπότε κάποια στιγμή πρέπει να τους μαζέψουμε. Από όσο ξέρω όχι (σ.σ. δεν είναι τιμωρός ο Θεός)» είπε αρχικά ο Κωστής Σαββιδάκης.

«Ας ασχοληθούν με τα της εκκλησίας αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν και λένε ό,τι χαζομάρα για εμένα τους κατέβει στο κεφάλι κι ας αφήσουν τον κόσμο να κάνει την δουλειά του» τόνισε ο ηθοποιός.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος μέσα από το ekklhsiaonline έκανε απίστευτες δηλώσεις για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η τοποθέτησή του προκάλεσε σάλο αντιδράσεων καθώς συνέδεσε το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους με τις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν για το Καρναβάλι.

«Το ερώτημα “Γιατί, Θεέ μου;” έπειτα από την τραγωδία των Τεμπών ανεβαίνει στη σκέψη των περισσοτέρων. Γιατί, άραγε να συμβαίνουν τέτοιες δοκιμασίες στην καθημερινή μας ζωή; Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαϊές, καταποντισμοί, τροχαία ομαδικά ατυχήματα, και μάλιστα μέ τον σιδηρόδρομο, όπως έγινε στα Τέμπη; Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να δώσουμε εμείς απάντηση με το σημερινό σημείωμά μας», αναφέρει αρχικά στο άρθρο του ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε «μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;.

Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ. Ανεπίσημα, με την μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθησαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ