Μπορεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως γιος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να προσπαθεί να κρατά χαμηλούς τόνους, όταν όμως πρόκειται για τους ανθρώπους που αγαπά, δεν διστάζει να στήσει «τείχος προστασίας». Με αφορμή μάλιστα, τα σεξιστικά σχόλια που έγιναν εις βάρος της συντρόφου του και κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας, Μαρίας Σάκκαρη, ο γιος του πρωθυπουργού πήρε θέση.

Συγκεκριμένα, μετά την εμφάνιση της Μαρίας Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκιο 2020» προκλήθηκε σάλος από ένα σχόλιο που έκανε η Άννα Ελεφαντή στο Twitter. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε για τη Μαρία Σάκκαρη -χωρίς να αναφέρει το όνομά της- με αφορμή τα όσα έγιναν με την τηλεοπτική κάλυψη στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ζούμε στη χώρα που για να σε δείχνει η ΕΡΤ πρέπει να έχεις γκόμενο τον γιο του Πρωθυπουργού».

Το tweet, αυτό όμως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που χαρακτήρισε αυτήν την «επίθεση» σεξιστική και με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε: «Είναι αδιανόητο να γίνεται μέρος μίας τόσο φτηνής πολιτικής κριτικής μία πρωταθλήτρια η οποία με κόπο και θυσίες έχει καταφέρει τόσα πολλά. Θεωρώ ανεπίτρεπτο να στοχοποιείται μια κοπέλα η οποία έχει προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και στην Ελλάδα συνολικά. Και να στοχοποιείται μόνο και μόνο λόγω της προσωπικής της ζωής.

Προς την κυρία Ελεφάντη και τους υπόλοιπους σχολιαστές… αν και λυπάμαι που συμπεριλαμβάνομαι στη ρητορική μίσους και στη χυδαία επιχειρηματολογία σας, το έχω αποδεχτεί πλέον. Αλλά θα σας παρακαλούσα να σεβαστείτε τη Μαρία, η οποία δεν φταίει σε τίποτα απολύτως, δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα, και έχει δεχθεί σεξιστική και χυδαία επίθεση σε μια περίοδο μάλιστα όπου αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Τα όρια έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ας τραβήξουμε όμως εδώ μία γραμμή».

Είναι αδιανόητο να γίνεται μέρος μίας τόσο φτηνής πολιτικής κριτικής μία πρωταθλήτρια η οποία με κόπο και θυσίες έχει…

Posted by Konstantinos Mitsotakis on Monday, July 26, 2021

Με τη σειρά της η Άννα Ελεφαντή έδειξε στοιχεία μεταμέλειας και «μοιράστηκε» την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και απάντησε το εξής: «Συμφωνώ απόλυτα. Αυτά να τα πείτε στους επικοινωνιολόγους της ΝΔ που με χυδαίο τρόπο εκμεταλλεύονται τη σχέση σας. Η Μαρία Σάκκαρη είναι μια σημαντική αθλήτρια και της εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία».

Ωστόσο, αν και διέγραψε την αρχική της ανάρτηση, λίγες ώρες αργότερα επανήλθε με νέα tweet, αναφέροντας: «Όποιος η όποια δεν θέλει να ετεροπροσδιορίζεται δεν πρέπει να αφήνει το σύστημα Μητσοτάκη και το κάθε σύστημα να εκμεταλλεύεται τις προσωπικές του στιγμές».

Φωτογραφίες: Instagram/mariasakkari

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ