Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στα εγκαίνια της έκθεσης του Χρύσανθου Πανά βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας πλήθος κόσμου. Με τον τίτλο Greek Kaleidoscope, η έκθεση τμήματος της συλλογής του γνωστού επιχειρηματία και συγγραφέα, περιλαμβάνει έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως των Βασίλη Φωτόπουλου, Αλέξη Ακριθάκη, Γιάννη Μόραλη και Αλέκου Φασιανού.

Στα 19 του χρόνια, όταν αγόραζε ένα έργο του εικαστικού Χρήστου Θεοφίλη, ο Χρύσανθος Πανάς δεν γνώριζε πως ξεκινούσε μια συλλογή που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 220 έργα τέχνης.

Χρύσανθος Πανάς, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πλέον, η συλλογή του περιλαμβάνει έργα των Marina Abramović, Stephen Antonakos, Takis, Gregory Crewdson, Απόστολου Γεωργίου, Γιάννη Βαρελά και πολλών άλλων.

Σήμερα, ο Χρύσανθος Πανάς επιλέγει να την εμπλουτίζει κατ’ αποκλειστικότητα με έργα ανερχόμενων σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Χρυσή Βαρδινογάννη και Χρύσανθος Πανάς.

Το σύνολο της συλλογής των σύγχρονων έργων είναι διαθέσιμο online στο www.relatedart.com, όμως επιλεγμένα έργα από το ελληνικό τμήμα της παρουσιάζονται σε μια έκθεση που οργανώνεται στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου.

Ξένια Καλδάρα, Χρύσανθος Πανάς, Βασίλης Κικίλιας, Μαρία Παναγίδου και Ντόρα Βυζοβίτη.

Ανάμεσα στο φιλότεχνο κοινό που παρευρέθηκε στα εγκαίνια ήταν και η Χρυσή Βαρδινογιάννη με τον σύντροφό της, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Στην ίδια εκδήλωση το «παρών» έδωσαν σημαντικά ονόματα από τον επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο. Δείτε στην παρακάτω gallery:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ