H Ιωάννα Παλιοσπύρου πήρε την απόφαση να αφαιρέσει την προστατευτική μάσκα που φορά εδώ και δύο χρόνια μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι και να μας δείξει το πρόσωπό της, κυρίως όμως να κάνει εκείνη ακόμα ένα βήμα και να μας ξανασυστηθεί. Με αφορμή τη συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη όπου μοιράστηκε στιγμές από όλη αυτή την πορεία και τις δύσκολες σκέψεις της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μοιράζεται μια ακόμα φωτογραφία της με αφορμή την επανάληψη της εκπομπής και αναφέρει: «Συνοδοιπόρο στη ζωή πρέπει να έχουμε την ελπίδα.. για να καταφέρνουμε να ξεπερνάμε στεναχώριες, κλάματα, χειρουργεία… για να σηκωνόμαστε ξανά μετά την πτώση. Αν έχεις φίλους και ανθρώπους που σε αγαπάνε δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Ο Σταύρος λέει πως: «Η συνωμοσία του καλού κάνει θαύματα».

Στην εκπομπή «Μαμά-δες» το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Αννίτα Ναθαναήλ έφερε στο μυαλό της και αφηγήθηκε τη γνωριμία της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Εκεί εκμυστηρεύτηκε και για την πρώτη φορά που την είδε χωρίς τη μάσκα της.

«Η περίπτωση της Ιωάννας ήταν μία πρωτοφανής περίπτωση, η οποία ενώ είχε συμβεί τότε περισσότερο από εννέα μήνες, ζούσε σε έναν μόνιμο κίνδυνο και ανησυχία. Ένιωσα ότι κάτι πρέπει να κάνω για να τη βοηθήσω. Έψαχνα για καιρό πώς θα την πλησιάσω. Η αλήθεια είναι ότι είχα το βήμα, είχα τον τρόπο να το κάνω, χάρη στον σύζυγό μου ο οποίος γνώριζε προσωπικά, ήταν παιδικός του φίλος, ο πρόεδρος του gofundme, που είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συγκέντρωσης χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ήταν πολλή μεγάλη η βοήθεια του κόσμου, λάβαμε δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες μηνύματα αγάπης και προσφοράς και αυτό έκανε δυνατό το να βγει η Ιωάννα από αυτό το τέλμα από το οποίο βρισκόταν, μεταξύ νοσοκομείου και του σπιτιού της, σε ένα περιβάλλον αρκετά αφιλόξενο με πολλούς κινδύνους και το πρώτο πράγμα που θέλαμε να κάνουμε ήταν να την απομακρύνουμε από αυτό το γνώριμο περιβάλλον. Όλα αυτά γίνανε δυνατά μέσα από αυτή τη δράση, αυτό ήταν μόνο η αρχή φυσικά.

Στην αρχή δεν ήταν ανοιχτή σε τίποτα. Μου πήρε καιρό και ξεκίνησα αυτή τη δράση, χωρίς καν να περιμένω την έγκρισή της. Και τότε για το τυπικό της υπόθεσης της είπα ότι πρέπει να ενδώσεις και να μου πεις το τυπικό “ναι”, διαφορετικά θα το κάνω ερήμην σου. Κι έτσι μου είπε το ναι και ξεκίνησαν όλα. Παρόλα αυτά, πέρασαν δύο μήνες για να συναντηθούμε δια ζώσης με την Ιωάννα και να έχει ουσιαστική συμμετοχή σε όλο αυτό», ανέφερε αρχικά η Αννίτα Ναθαναήλ που βρίσκεται στο πλευρό της Ιωάννας Παλιοσπύρου σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή της.

Στη συνέχεια μίλησε και για την πρώτη φορά που είδε την Ιωάννα Παλιοσπύρου χωρίς τη μάσκα. «Ήταν πολύ συγκινητική η στιγμή με την Ιωάννα. Ήρθε σπίτι πρώτη φορά κι έβγαλε τη μάσκα της και μου είπε “Με βλέπεις;” και η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να είμαι πάρα πολύ ψύχραιμη εκείνη τη στιγμή και πολύ δυνατή για να μην αντιδράσω, αλλά δεν αντέδρασα γιατί ήμουν οπλισμένη γιατί ήξερα πως ότι δω θα είναι κάτι δύσκολο. Είδα έναν άνθρωπο τόσο πλούσιο, τόσο ευαίσθητο, τόσο γενναίο για όλο αυτό που πέρασε. Δηλαδή πραγματικά, όχι απλά της το δίνω, αλλά αν ήθελα να τη στηρίξω μία, με το που τη γνώρισα ήθελα να τη στηρίξω δέκα φορές», εκμυστηρεύτηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ