Σε μια εκ βαθέων εξομολόγησή της στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» η Ιωάννα Παλιοσπύρου επέστρεψε στο σημείο της επίθεσης που δέχτηκε με βιτριόλι στις 20 Μαΐου του 2020 και περιέγραψε εκείνες τις στιγμές στον Σταύρο θεοδωράκη.

«Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση, ένιωσα αυτή τη βαριά χημική μυρωδιά. Κάψιμο, πόνοι αφόρητοι. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ότι έχει φαρμακείο. Σκέφτηκα ότι χρειάζομαι βοήθεια και θα τη βρω εκεί. Εγώ φωνάζω, ουρλιάζω, καίγομαι. Με κοιτούσαν με απορία. Από τα ουρλιαχτά μου τους τρόμαξα και άρχισαν να ενεργοποιούνται. Οι φωνές μου και η είκονα μου γιατί άρχισα να πρήζομαι. Άρχισαν να πέφτουν τα μαλλιά μου. Η κίνησή μου να ρίξω αμέσως νερό ήταν σωτήρια όπως που εξήγησαν οι γιατροί και ήταν και ο λόγος που σώθηκε το μάτι μου. Μετά με έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και με πήγαν γρήγορα στο νοσοκομείο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να σωθεί η ζωή μου. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο έχασα τελείως την ψυχραιμία που προσπαθούσα να έχω. Οι γιατροί κατάλαβαν αμέσως και αισθάνθηκα ασφάλεια», ανέφερε για εκείνες τις στιγμές η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Στην συνέχεια η ίδια εξήγησε πως καταφέρνει να ανταπεξέλθει σε αυτό που έζησε λέγοντας: «Σαν χαρακτήρας έχω έναν μηχανισμό άμυνας να εστιάζω στα μικρά όμορφα πράγματα». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την αιτία αυτής της επίθεσης και για το αν μια συγγνώμη από την πλευρά της δράστιδας θα μπορούσε να αλλάξει κάτι μέσα της, εκείνη απαντά: «Δεν θέλω να μπαίνω στις σκέψεις της. Ξέρω ότι θα μπορούσα να με έχει σκοτώσει. Θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι μια συγγνώμη, αλλά θα ήθελα να νιώσω ότι έχει καταλάβει το κακό που έχει κάνει και την καταστροφή που έχει προκαλέσει. Με τη στάση της δεν έδειξε κάτι τέτοιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ