Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Το ελληνικό πρωθυπουργικό ζευγάρι βρέθηκε στην επίσημη δεξίωση που έγινε προς τιμήν του, με τον Τζο Μπάιντεν να μιλά για τις εξαιρετικές σχέσεις με την Ελλάδα και τη σύζυγό του, Τζιλ να αναφέρεται με τα πιο θερμά λόγια στην οικογένεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και στη σύζυγό του, Μαρέβα. Αυτό που τράβηξε όμως το ενδιαφέρον στη βραδιά ήταν η ελληνική γραβάτα του Τζο Μπάιντεν και η αναφορά του σε κάαθετί ελληνικό.

Λίγο μετά τη δεξίωση ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του προέδρου των ΗΠΑ μια κοινή φωτογραφία με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τις συζύγους τους. «Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας είναι πιο ισχυρές από ποτέ», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ενώ στη λεζάντα της φωτογραφίας γράφει: «Ήταν τιμή μου που υποδέχτηκα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η συνεργασία, και η συμμαχία ανάμεσα στα δύο έθνη μας είναι πιο ισχυρές από ποτέ».

Το στυλ των δυο κυριών

H Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη επέλεξε ένα λευκό παντελόνι με μπλε μπλούζα και ένα ιδιαίτερο κόσμημα. Η Τζιλ Μπάιντεν, ωστόσο, έκανε μια πιο ανοιξιάτικη επιλογή με ένα φλοράλ φόρεμα συνδυασμένο με φούξια γόβες.

(Instagram/christinamariakravvari)

Η γραβάτα με την ελληνική σημαία του Μπάιντεν

Θέλοντας να τιμήσει μάλιστα τον ‘Έλληνα πρωθυπουργό, ο Τζο Μπάιντεν έκανε μια ιδιαίτερη ενδυματολογική επιλογή. Ο Αμερικανός πρόεδρος φόρεσε μια γραβάτα με την ελληνική σημαία.

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος αστειεύτηκε, λέγοντας ότι του κόλλησαν το παρατσούκλι «Μπαϊντενόπουλος» από τότε που έπαιρνε το 92% των ψήφων της ελληνικής ομογένειας, από την εποχή που ήταν βουλευτής του Ντελάγουερ.

Δείτε και video από τη συνάντησή τους:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ