Είναι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Διακριτικά στο πλευρό του Γάλλου προέδρου της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, η Μπριζίτ Μακρόν δίνει την εικόνα της τέλειας συζύγου. Πάντα κομψή, πιστή fan του οίκου Louis Vuitton εντυπωσιάζει σε κάθε επίσημη εμφάνιση,

Η Μπριζίτ Μακρόν δίνει μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Paris Match αυτής της εβδομάδας. Η ίδια μιλά με ειλικρίνεια για τον γάμο αλλά και τη σχέση της με τον κατά 24 χρόνια νεότερό της, Εμανουέλ Μακρόν. Μια σχέση που ξεκίνησε από το σχολείο, όταν ο μελλοντικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν μόλις 15 ετών.

Στη δίνη ενός εσωτερικού τυφώνα

Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την πρώτη συνάντηση με τον μελλοντικό Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας το 1993, όταν εκείνος ήταν μόλις 15 ετών και εκείνη 39. «Είχε δημιουργηθεί ένα χάος στο κεφάλι μου εκείνη την εποχή», παραδέχεται η πρώην καθηγήτρια της κλασικής λογοτεχνίας. Και συνεχίζει: «Η γνωριμία μας ήρθε παράλληλα με τον θάνατο του πατέρα μου με εμένα να βρίσκομαι στη δίνη ενός εσωτερικού τυφώνα. Για εμένα, ένα αγόρι τόσο μικρό… ήταν αμήχανο όλο αυτό».

Αν και πολύ ερωτευμένη, η Μπριζίτ Μακρόν εξηγεί ότι προσπάθησε να γυρίσει σελίδα στη ζωή της και να ξεχάσει τον νεαρό μαθητή Λυκείου. «Ο Εμανουέλ έπρεπε να πάει στο Παρίσι. Είπα στον εαυτό μου ότι θα ερωτευόταν κάποια κοπέλα της ηλικίας του. Αλλά αυτό δεν συνέβη». Η μέλλουσα κυρία Μακρόν λοιπόν αποφάσισε το αυτονόητο να αποδεχθεί αυτή τη σχέση.

«Δεν ήθελα να μη ζήσω τη δική μου ζωή!»

Ωστόσο, χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να κάνει τους αγαπημένους της να αποδεχτούν αυτόν τον δεσμό. «Το μόνο εμπόδιο ήταν τα παιδιά μου. Πήρα τον χρόνο μου για να μην τους καταστρέψω τη ζωή. Κράτησε δέκα χρόνια, η προσπάθειά μου. Τόσος χρόνος χρειάστηκε για να τους πείσω για την αγάπη μου. Φανταστείτε τι άκουσαν... Αλλά δεν ήθελα να μη ζήσω τη δική μου ζωή!».

«Δεν υπάρχει μέρα που να μην με εκπλήσσει»

Στις 20 Οκτωβρίου 2007, η Μπριζίτ είπε τελικά το «Ναι» στον Εμανουέλ Μακρόν. Όπως τονίζει στο Paris Match, ήταν μια απόφαση που δεν μετάνιωσε ποτέ. «Στα είκοσι επτά χρόνια που τον γνωρίζω, δεν υπάρχει μέρα που να μην με εκπλήσσει. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια μνήμη, οπτική, ακουστική. Τέτοια ικανότητα. Είχα πολλούς καλούς μαθητές, αλλά κανείς τους δεν είχε τις ικανότητές του. Πάντα τον θαύμαζα», εκμυστηρεύεται και δηλώνει ερωτευμένη όπως την πρώτη μέρα.

Διαβάστε επίσης:

Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν: Ερωτευμένοι στη Γαλλική Ριβιέρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ