Μια εξομολόγηση για τον γάμο της με τον Αιμίλιο Χειλάκη έκανε η Αθηνά Μαξίμου στη συνέντευξή της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και στον Άρη Καβατζίκη. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε και για τις αποκαλύψεις στον χώρο του θεάτρου, αλλά και τη σκληρή κριτική που δέχθηκε ο σύζυγός της με αφορμή όσα είπε για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Αρχικά, η Αθηνά Μαξίμου εξήγησε γιατί φέτος ο Λάκης Λαζόπουλος δεν θα είναι στην παράσταση «Προδοσία» και αντικαταστάθηκε από τον σύζυγό της, Αιμίλιο Χειλάκη. «Ο Λάκης Λαζόπουλος είχε ένα θέμα υγείας και οι γιατροί του συνέστησαν να μη δουλέψει φέτος τον χειμώνα. Δεν συμβαίνει τίποτε προσωπικό».

Η ρήξη που είχε περάσει στη σχέση με τον Αιμίλιο Χειλάκη

Αναφερόμενη στη σχέση με τον σύζυγό της και το αν έχει νιώσει ποτέ πόθο για άλλον άνδρα είπε: «Σίγουρα μπορείς να γυρίσεις να κοιτάξεις και να πεις “τι ποθητό πλάσμα έχω απέναντί μου” και το σώμα σου έλκεται, αλλά η πίστη είναι απόφαση. Αναλογιζόμουν αν θα αξίζει να αφήσω όλα όσα έζησα με τον Αιμίλιο για κάτι άλλο».

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αναφορά στην περίοδο που ο Αιμίλιος Χειλάκης τη λαχτάρησε λόγω της περιπέτειας με την υγεία του κι εκείνη προχώρησε σε μια αποκάλυψη: «Και εγώ λαχτάρησα τον Αιμίλιο μια φορά γιατί πέρασα ένα μεγάλο βύθισμα, ήταν αδύνατον να είμαι μαζί του, είχαμε μια πολύ μεγάλη ρήξη. Ο Αιμίλιος ήταν εκεί. Δεν έφταιγε εκείνος. Έσκασε κάτι μέσα μου. Ήμουν 39 τότε, ήταν η κρίση των 40, είχα φύγει από το “μαζί”, αλλά ήταν εκεί και περίμενε», εξομολογήθηκε.

Η αποκάλυψη για την κακοποιητική συμπεριφορά που δέχθηκε στο παρελθόν

Στη συνέχεια, η Αθηνά Μαξίμου ανέφερε: «Ρωτήθηκε ο Αιμίλιος αν θα πήγαινε να δει τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή, απάντησε “ναι” και έπεσαν όλοι να τον φανέ ότι ξαφνικά τον υποστηρίζει.

Όχι δεν είναι υπέρ του, αλλά με κάποιους ανθρώπους συνεργαστήκαμε, ανταλλάξαμε στιγμές και χρόνο από τη ζωή μας. Είναι αυτονόητο ότι δεν εγκρίνεις τέτοιες πράξεις, αλλά υπάρχει και μια προσωπική σχέση σε άλλο επίπεδο, την οποία δεν μπορείς να διαγράψεις».

Τέλος, σε ερώτηση αν έχει δεχθεί και η ίδια κακοποιητική συμπεριφορά είπε: «Όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους παράξενους, ανάγωγους, σκοτεινούς, κακοποιητικούς. Όταν δέχθηκα παρενόχληση έφυγα, έκλαψα, αναρωτήθηκα μήπως έκανα εγώ κάτι και έφταιγα… αυτό είναι το χειρότερο σύνδρομο για κάποιον που κακοποιείται.

Μίλησα, είπα “αν το ξανακάνετε αυτό, θα φύγω!” και μου ζήτησε συγγνώμη. Βίωσα τη σεξουαλική παρενόχληση όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζητούσε κάτι παραπάνω από την επαγγελματική μας σχέση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ