Στον μεγάλο τελικό της 66ης Eurovision ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου θα κρατήσουν για ακόμα μια χρονιά τον σχολιασμό της μετάδοσης. Το απόγευμα της Πέμπτης, οι δυο τους κάθισαν στον καναπέ του «Στούντιο 4» και θυμήθηκαν στιγμές από τη Eurovision, ενόψει του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού που την επόμενη εβδομάδα θα έχει την τιμητική του με τους Ημιτελικούς στις 10 και 12 Μαΐου και τον μεγάλο τελικό στις 14 Μαΐου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης κατά τη διάρκεια της κουβέντας τους επισήμανε ότι ανεξαιρέτως θαυμάζει τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη Eurovision και κάνουν κάτι τόσο δύσκολο. «Τους θαυμάζω τους καλλιτέχνες αυτούς, ακόμα και ένα τραγούδι να μην μου αρέσει. Γιατί πολλά τραγούδια δεν είναι ωραία και το σχολιάζεις πάντα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτό που κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο. Να είσαι εκεί και να σε βλέπουν 200 εκατομμύρια άνθρωποι και πόσοι εκεί», ανέφερε συγκεκριμένα.

Η Μαρία Κοζάκου με αφορμή ερώτηση των παρουσιαστών, εξήγησε ποιος είναι ο λόγος που δεν εκφέρουν άποψη για τις συμμετοχές, αλλά και πως έχουν μετανιώσει για ένα έμμεσο σχόλιο που έκαναν μία από τις περασμένες χρονιές. «Είναι ένα ηθικής τάξης ζήτημα, το οποίο το συζητάμε συχνά και αφορά και στον δημόσιο λόγο. Το γεγονός ότι εμείς τα βλέπουμε τα παιδιά, μας κάνει να βλέπουμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Άλλοι είναι όντως cool, άλλοι είναι στην κοσμάρα τους, άλλοι είναι εμφανώς αγχωμένοι. Θυμάμαι μια περίπτωση με την Leonora στην Πορτογαλία που ήταν ένα πολύ μέτριο τραγούδι που ήταν ένα πολύ μέτριο τραγούδι και αυτή ήταν κακή. Η ίδια ήταν ταλαντούχα, αλλά ήταν κακή παρουσίαση. Κάνουμε ένα πολύ έμμεσο χιούμορ «από πού να αρχίσω Leonora μου», για το πόσα λάθη είχε το στήσιμο. Με το που τελειώνει ο ημιτελικός όπου αποκλείεται η Πορτογαλία, βλέπουμε την Leonora κλαμένη να πηγαίνει στα καμαρίνια. Δεν χρειαζόταν να συμβεί αυτό, αλλά ήταν η επισφράγιση ότι δεν θα κακολογήσουμε ποτέ κανέναν άνθρωπο ή να μιλήσουμε υποτιμητικά. Κι ας μη μας ξέρει», ανέφερε συγκεκριμένα.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε η Μαρία Κοζάκου στην πρώτη της μετάδοση.

«Το πιο μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος το έζησε η Μαρία Κοζάκου στην πρώτη της μετάδοση», παραδέχτηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στην συνέχεια, η Μαρία Κοζάκου περιέγραψε τον «εφιάλτη» που έζησε την πρώτη χρονιά που έκανε μόνη της τη μετάδοση, όταν κατέρρευσαν οι γραμμές λόγω τεχνικού προβλήματος.

«Ήταν η πρώτη δική μου τηλεοπτική μετάδοση. Είχα πάρα πολύ τρακ και άγχος γιατί μέχρι τότε το έκανα μόνο για το ραδιόφωνο, οπότε η έκθεση ήταν πολύ περιορισμένη. Ήταν στη «Μέκκα» της τεχνολογίας στη Γερμανία, όπου εκεί περιμένεις ότι θα είναι όλα τέλεια. Στο δεύτερο ή τρίτο τραγούδι καταρρέουν οι γραμμές ISDN στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε ούτε με την Αθήνα. Είχε καταρρεύσει όλο το σύστημα», ανέφερε η Μαρία Κοζάκου. Η λύση βρέθηκε τελικά μέσω του τηλεφώνου που υπήρχε δίπλα και σχεδόν όλη η μετάδοση έγινε με αυτόν τον τρόπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ