Τρόμος και μεγάλη αναστάτωση στο παλάτι του Γουίνδσορ για τη βασίλισσα Ελισάβετ μετά την προσπάθεια ενός 19χρονου οπλισμένου άνδρα να μπει στο παλάτι. Οι κάμερες κατέγραψαν τον δράστη, ο οποίος κρατείται και υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση.

Ο νεαρός άνδρας ήταν οπλισμένος με βαλλίστρα και συνελήφθη λίγα λεπτά από τη στιγμή που πέρασε στο κτήμα του Κάστρου, όπου βρισκόταν η βασίλισσα Ελισάβετ για να περάσει τα Χριστούγεννα συντροφιά με τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα. Σύμφωνα με την Daily Mirror οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις παράνομες κινήσεις και οι ασφάλεια της βασίλισσας τον πρόλαβε πριν να προλάβει να μπει σε κάποιο κτίριο.

«Ο άνδρας συνελήφθη και υποβλήθηκε σε ψυχιατρική εξέταση. Κρατείται με βάση τον Νόμο περί Ψυχικής Υγείας και παραμένει υπό την επίβλεψη ιατρών», ανέφερε η αστυνομία.

Ο 19χρονος χρησιμοποίησε μια σχοινένια σκάλα για να σκαρφαλώσει σε έναν μεταλλικό φράχτη του πύργου. Στην κατοχή του βρέθηκε μια βαλλίστρα.

Μετά από το συγκεκριμένο επεισόδιο προγραμματίζεται η επανεξέταση των διαδικασιών ασφαλείας στις κατοικίες της βασίλισσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ