Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και στην Κατερίνα Καινούργιου μίλησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη και αναφέρθηκε στο χρυσό μετάλλιο στη Ντόχα, στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και στην ποινή που την πείσμωσε.

«Λίγα λεπτά αρκούν για να γίνει ένα όνειρο πραγματικότητα, αλλά και για να χαθεί αυτό. Είναι δευτερόλεπτα, όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται. Εγώ αυτό το χρυσό μετάλλιο το πίστευα με όλη μου την καρδιά και θεωρούσα ότι μπορεί να το είχα κερδίσει και πέρσι. Οι συνθήκες της προετοιμασίας ήταν πολύ κακές με ελλείψεις. Φέραμε όμως μια 4η θέση γιατί πήρα μια ποινή. Αν δεν είχα πάρει την ποινή αυτή, θα ήμουν δεύτερη και δεν θα συνέχιζα για την Ντόχα», ανέφερε αρχικά η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Και συνέχισε: «Είπα στην προπονήτριά μου “φύγαμε για την Ντόχα, θα πάω να πάρω το χρυσό”. Δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο, ξεκίνησα την προετοιμασία για να πάρω το χρυσό. Ανυπομονούσα για τον αγώνα αυτό, δεν τον φοβόμουν».

Και συνέχισε: «Όταν βγήκα από το νερό, κοιτούσα τον πίνακα και ευχόμουν να είμαι πρώτη. Όταν έγινε αυτό ξέσπασα σε κλάματα».

Έπειτα, όταν η Κατερίνα Καινούργιου τη ρώτησε για τη στιγμή που ένιωσε ότι θέλει να τα παρατήσει είπε: «Το δικό μου άθλημα είναι ένα άθλημα με κριτές. Πριν αλλάξουν οι κανόνες, έλεγα πιστεύω θα μπορούσα να φέρω ένα παγκόσμιο μετάλλιο, αλλά επειδή είμαι Ελληνίδα δεν θα το καταφέρω. Στην Ελλάδα έδιναν μέχρι την 5η θέση. Ήταν δοσμένες οι θέσεις: η Ρωσία πάντα πρώτη, η Κίνα δεύτερη. Πριν αλλάξουν οι κανονισμοί έφερα, όμως ένα πανευρωπαϊκό και μια προπονήτρια μου είπε να μην σταματήσω το σόλο».

Και πρόσθεσε: «Όταν πήρα τα δύο χάλκινα το 2022, στο πανευρωπαϊκό στη Ρώμη ήμουν 4η και το θεώρησα άδικο. Μετά από αυτό άλλαξαν οι κανονισμοί. Δεν ήθελα να φύγω από το άθλημα και να έχω γλυκόπικρη γεύση. Αν δεν το πετύχαινα δεν υπήρχε περίπτωση να το ξανακάνω».

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Καινούργιου: Η φωτογραφία με την Ευαγγελία Πλατανιώτη – «Νιώθω τεράστια χαρά και τιμή»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ