Δεν είναι σπάνιο στον κόσμο των royalties οι γαλαζοαίματες να συμπίπτουν στα γούστα και το στυλ. Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει συχνά τη δούκισσα Κάθριν με φορέματα και δημιουργίες που έχει φορέσει ξανά. Το ίδιο έχει συμβεί και με την πριγκίπισσα της Δανίας Μαίρη.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα; Το burgundy δαντελένιο φόρεμα Dolce & Gabbana που επέλεξαν δύο εστεμμένες.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας φιλοξένησε την ετήσια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του The Mary Foundation και ένα δείπνο στο Amalienborg Frederik VIII Palace. Το δείπνο, που λαμβάνει χώρα συνήθως μία φορά το χρόνο, είχε ακυρωθεί το 2020 λόγω της πανδημίας. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Mary για το 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά για τον ίδιο λόγο.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση αυτή η πριγκίπισσα Μαίρη διάλεξε ένα δαντελένιο φόρεμα Dolce & Gabbana σε midi μήκος. Την ίδια ακριβώς δημιουργία είχε επιλέξει η δούκισσα Κάθριν τον Οκτώβριο του 2015 οπότε αυτή η απόλυτη ταύτιση στο στυλ των δύο κυριών, έγινε viral.

Για ένα φόρεμα Dolce & Gabbana

Μάλιστα, η πριγκίπισσα Κάθριν πιστή fan της ηθικής μόδας, είχε διαλέξει ξανά το φόρεμα και το 2018 σε επίσημο δείπνο με τον σύζυγό της Φρέντερικ στο ξενοδοχείο Cavalieri της Ρώμης.

H πριγκίπισσα Κάθριν σε επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Cavalieri της Ρώμης το 2018. (Getty Images/Ideal Image)

Από την άλλη, η δούκισσα Κάθριν είχε επιλέξει το ίδιο μπορντό δαντελένιο σχέδιο έξι χρόνια πριν στο Λονδίνο, όταν μαζί με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ, συναντήθηκαν με τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping στο Lancaster House τον Οκτώβριο του 2015.

Η δούκισσα Κάθριν στις 21 Οκτωβρίου 2015 στο Λονδίνο με τον σύζυγό της πρίγκιπα Ουίλιαμ. (Zuma/Visual Hellas)

Σύμφωνα με τους royal experts, η αδυναμία της δούκισσας του Κέιμπριτζ στο ιταλικό σχεδιαστικό δίδυμο είναι εμφανής, αφού η ίδια επιμένει να επιλέγει δικές τους δημιουργίες εδώ και χρόνια. Μάλιστα, ο θαυμασμός είναι αμοιβαίος με τους Domenico Dolce και Stefano Gabbana να αποκαλύπτουν πως πολλά από τα φορέματα τους είναι εμπνευσμένα από το στυλ της νύφης της βασίλισσας Ελισάβετ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ